România – Belgia, diseară, cu un obiectiv clar. Cum ni s-a ivit o șansă istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăpată de previziunile sumbre care au precedat participarea la Campionatul European din Germania, naționala României are acum o șansă istorică.

Radu Drăgușin, gata de un alt meci mare la Euro 2024. FOTO: Platforma X
Radu Drăgușin, gata de un alt meci mare la Euro 2024. FOTO: Platforma X

Nu doar că tricolorii își pot adjudeca a doua calificare în fazele eliminatorii ale unui Europan, dar au chiar ocazia de a reuși această performanță cu o etapă înainte de terminarea meciurilor din grupe! La fel ca gazda Germania. Ceea ce ar fi o premieră, în condițiile în care, la Euro 2000, această reușită românească a venit dramatic. Grație unui gol marcat de Ionel Ganea din penalty, în minutul 89 al ultimului meci din grupă, cu Anglia (3-2).

Aici, e nevoie de o precizare: acum 24 de ani, Campionatul European avea un format cu doar 16 naționale, iar faza grupelor era urmată de sferturi, unde ajungeau primele două clasate și atât. Acum, în Germania, avem un turneu final cu un sistem mult mai permisiv. Cu 24 de naționale, în primul rând. Și în prima fază eliminatorie, în optimi adică, ajung primele două clasate din fiecare serie, plus cele mai bune patru naționale de pe locurile 3.

Având în vedere aceste detalii, România își poate rezolva accederea în optimi și cu un punct obținut din meciul cu Belgia.

Istoric Belgia jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

GrupaE jpg

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite