Risipa banului public, în cifre: Ce sumă „înghite“ echipa de handbal CSM Bucureşti în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

România „reuşeşte“ nişte performanţe aproape unice în Europa: Armata are echipă de fotbal în liga a doua, CSA Steaua, una fără drept de promovare, iar Primăria Capitalei aruncă milioane de euro pe handbal, într-un oraş fără apă caldă şi căldură!

Înainte să ajungă primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan promitea, răspicat, că va opri risipa banului public pe sportul de performanţă, susţinând, logic, că acest domeniu trebuie să fie finanţat din sponsorizări. După cum „Adevărul“ a arătat aici, ulterior, când a câştigat alegerile, Nicuşor Dan a făcut cu totul altceva.

Ce înseamnă însă banii aruncaţi de Primăria Capitalei pe handbal? Evaluarea a fost făcută chiar de Nicuşor Dan pentru „Gazeta Sporturilor“, în aprilie 2021. 

„Echipa de handbal CSM Bucureşti costă undeva, cu salarii, competiţii, cu tot, la 17-18 milioane de lei pe sezon“, a spus Nicuşor Dan. 

Ceea ce înseamnă că, în fiecare an, handbalul „înghite“ vreo 3,6 milioane de euro din bani publici. De aici, sunt plătite salarii care încep de la 4.000 - 5.000 de euro, în cazul româncelor, şi ajung la 11.000 - 12.000 de euro, în cazul sportivelor aduse din străinătate. 

Cristina Neagu, cu 20.000 de euro lunar, e un caz special, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

CITEŞTE ŞI:

Tipic românesc: Ce spunea Nicuşor Dan despre finanţarea sportului din bani publici şi ce a făcut, ca primar

Cristina Neagu, despre salariul uriaş pe care îl ia la CSM Bucureşti: „Nu este treaba mea de unde vin banii clubului”

Salariul lui Neagu, din bani publici, revoltă: „E exagerat!“. Cristina, locul 4 în România

Primăria Capitalei continuă să arunce bani pe handbal: Încă un contract prelungit pe mii de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite