Salariul lui Neagu, din bani publici, revoltă: „E exagerat!“. Cristina, locul 4 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

Clubul CSM Bucureşti, finanţat de Primăria Capitalei, a anunţat că tocmai a prelungit înţelegerea cu Neagu pentru încă doi ani.

Un obicei al politicienilor e să invoce „moştenirea“, dând vina pe predecesorii lor. În cazul lui Nicuşor Dan, primarul Capitalei, acest argument nu mai stă în picioare, dacă vorbim despre salariul de 20.000 de euro pe care îl va primi Cristina Neagu (33 de ani), la CSM Bucureşti. Pentru că acest salariu nu doar că a fost mărit, dar CSM s-a şi angajat să-l plătească încă doi ani, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Aceste decizii s-au luat pe parcursul lunii decembrie şi s-au oficializat abia ieri. Deşi toată lumea handbalului românesc ştia detaliile negocierilor şi că Neagu va avea un venit lunar şi mai mare, după ce a bătut palma pentru un nou contract cu „tigroaicele“.

Toate aceste detalii, de la modul în care s-a anunţat prelungirea contractului cu Neagu până la suma care i s-a oferit, l-au revoltat pe Radu Voina, fost selecţioner al naţionalei feminine de handbal. Într-o intervenţie la Digi Sport Special, Voina a subliniat şi el ceea ce şochează în acest caz: nu salariul lui Neagu e problemă, având în vedere că vorbim despre una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, ci sursa banilor! Pentru că e o anomalie ca sportul de performanţă să fie finanţat din bani publici şi nu din sponsorizări şi investiţii făcute de sectorul privat.

Voina

Ce a spus Radu Voina?

*Pare că a venit cineva să zică «Păi, bine, măi, semnaţi prelungirea şi nu faceţi şi anunţul oficial?» E o prezentare amatoare făcută de un club care se vrea profesionist. Prin ce face arată că mai e cale lungă...

*De vină nu e cel care cere, e cel care dă. Cunoscând lumea handbalului, eu consider că e exagerat salariul, dar e părerea mea, care contează mai puţin. Având în vedere că e din bani publici, e puţin exagerat. România plăteşte cele mai mari salarii din lume la handbal.

*Cristina Neagu s-a retras temporar de la echipa naţională. N-am înţeles-o niciodată şi cred că niciun sportiv sau fost sportiv nu înţelege acest lucru. Echipa naţională nu se refuză niciodată. În faţa unui Campionat Mondial, nu poţi lăsa echipa să joace fără tine. Echipa României, cu Cristina Neagu, joacă într-un fel şi în alt fel fără Cristina Neagu.

Cristina bate cam toţi fotbaliştii din Liga I

Salariul primit de Cristina Neagu la CSM Bucureşti a fost analizat şi de site-ul gsp.ro. Care a prezentat următoarea concluzie: venitul lunar al inter-ului stânga e mai mare decât nivelul salarial şi în ceea ce priveşte Liga I de fotbal! Aici, doar trei jucători, de la CFR Cluj şi FCSB, adică formaţii finanţate de patronii lor, nu din bani publici, câştigă mai bine decât Neagu. Iată clasamentul:

1. Alex Chipciu (CFR Cluj) - 30.000 de euro pe lună

2. Claudiu Keşeru (FCSB) - 25.000 de euro

3. Constantin Budescu (FCSB) - 25.000 de euro

4. Cristina Neagu (CSM Bucureşti, handbal), Florin Tănase, Florinel Coman (FCSB), Mario Camora, Denis Alibec (CFR Cluj) - 20.000 de euro

CITEŞTE ŞI:

Risipa banului public, în cifre: Ce sumă „înghite“ echipa de handbal CSM Bucureşti în fiecare an

Tipic românesc: Ce spunea Nicuşor Dan despre finanţarea sportului din bani publici şi ce a făcut, ca primar

Dăm foc la banul public: Ce salarii lunare au în România handbalistele străine

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite