Record pentru Istvan Kovacs. A fost desemnat a 6-a oară rezervă la Mondial! Totuși, se umple de bani

0
Publicat:

Istvan Kovacs (38 de ani), singurul arbitrul român de centru prezent la turneul final, nu a apucat să conducă vreo partidă la CM Qatar 2022. Motivele nu se știu, cert este doar că el va fi al patrulea oficial la partida Arabia Saudită - Mexic, în etapa a treia a fazei grupelor Campionatului Mondial din Qatar.

Istvan Kovacs e printre cei 36 de ”centrali” de la CM Qatar 2022. Foto EPA EFE
Istvan Kovacs e printre cei 36 de ”centrali” de la CM Qatar 2022. Foto EPA EFE

Miercuri seară, de la ora 21:00, pe stadionul Lusail Iconic Stadium, Kovacs va fi din nou ”omul cu tabela”. Pentru a 6-a oară la CM Qatar 2022! Centralul din Carei va face parte din brigada condusă de englezul Michael Oliver. Tușieri vor fi tot doi englezi: Stuart Burt, respectiv Simon Peter Bennett. Vasile Marinescu va fi rezervă de asistent.

Istvan Kovacs a mai fost al patrulea oficial la partida de deschidere, Qatar - Ecuador 0-2, la Uruguay - Coreea de Sud 0-0, la Argentina - Mexic 2-0, apoi la Spania -Germania 1-1 și marți la Ecuador - Senegal (ora 17.00).

Ia 70.000 de dolari pentru convocare

Arbitrul român va primi din partea FIFA o sumă fixă, de 70.000 de dolari, pentru participarea la Campionatul Mondial din Qatar. Fondul de premiere este dublu față de cât era la CM 2006, cu 20.000 mai mult decât în 2010 și 2014 și la fel ca în 2018, scrie gsp.ro. În plus, pentru fiecare meci la care este delegat la CM Qatar 2022, Kovacs va mai lua 3.000 de dolari în faza grupelor și 10.000 de dolari pentru partidele din fazele eliminatorii.

Istvan Kovacs este primul arbitru român la un Campionat Mondial după 36 de ani.

Ion Crăciunescu e consternat

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu este dezamăgit de oficialii FIFA, care nu l-au delegat pe singurul arbitru român prezent la Campionatul Mondial din Qatar la nici un meci ca arbitru de centru, ci doar rezervă.

Ion Crăciunescu nu înțelege politica celor de la FIFA. Foto Arhivă Adevărul
Ion Crăciunescu nu înțelege politica celor de la FIFA. Foto Arhivă Adevărul

El speră că lucrurile vor fi îndreptate după faza grupelor, la meciurile din fazele eliminatorii.

Eu cred că merita mai mult, Are o vârstă foarte bună pentru un arbitru. Nu înțeleg raționamentul celor de la FIFA. Chemi un arbitru cu toată brigada, asta înseamnă că trebuie să îi dai și meciuri... mi se pare mult prea mult să fie de 4 ori al patrulea.

Față de ce arbitri am văzut la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu... pur și simplu nu înțeleg! Ori îl ține rezervă acum și vor să îl delege în fazele superioare, dar nu știu ce să cred”, a spus Ion Crăciunescu în urmă cu câteva zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite