Răsfăţul de weekend al milionarilor: Cum se trăieşte cursa de la Monaco de la faţa locului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fete frumoase şi maşini scumpe, specialitatea casei, la Monaco
Fete frumoase şi maşini scumpe, specialitatea casei, la Monaco

O experienţă cu adevărat epică vine la pachet cu nişte costuri astronomice care, pur şi simplu, te lasă cu gura căscată.

Franţa e o destinaţie turistică oricând, dar dacă există un weekend cu potenţial de a doborî toate recordurile, atunci tocmai am asistat la el!

Roland Garros, Festivalul de film de la Cannes, finala Ligii Campionilor şi etapa de Formula 1 de la Monaco au fost marile evenimente care s-au suprapus aici, făcând aeroporturile, hotelurile şi oraşele gazdă să fie „sufocate“ de turişti. Dintre  aceste evenimente, două au fost, totuşi, de un alt nivel, în ceea ce priveşte statutul social al participanţilor. Pentru că, dacă French Open şi finala Ligii Campionilor sunt accesibile şi oamenilor de rând, întrucât nu presupun, totuşi, cheltuirea unor sume astronomice, în schimb, Festivalul de la Cannes şi cursa de la Monaco sunt altceva. Aici, timp de un weekend, se adună milionarii planetei, artişti, vedetele din lumea showbiz-ului, starurile din lumea modei, campioni olimpici şi antreprenori de nivelul lui Elon Musk. 

Când dai lovitura vieţii...cu Red Spade Pass de la PokerStars

Şi, totuşi, în acest decor extravagant, nimeresc, anual, şi oameni obişnuiţi. Vorbim despre cei care şi-au câştigat prezenţa anul acesta, la Monaco, exclusiv datorită norocului. Parteneriatul semnat de PokerStars cu Oracle Red Bull Racing a făcut ca experienţa epică a cursei de la Monte Carlo să fie trăită, de la faţa locului, şi de un grup de oameni care au dat lovitura vieţii la jocuri de noroc. Vorbim despre câştigătorii Red Spade Pass de la PokerStars din toate colţurile lumii, care au ajuns să trăiască, măcar pentru un weekend, în stilul milionarilor planetei, savurând cursa de Formula 1, la bordul unui yacht.

Spade

Parteneriatul multianual între PokerStars şi Red Bull Racining a fost anunţat la începutul acestui an şi include promovarea mărcii pe maşina RB18 şi pe combinezoanele de cursă şi activări care le permit fanilor să se bucure de acest sport prin experienţe noi şi unice. ‘Red Spade Pass’ e prima colaborare între cele două branduri fiind disponibil exclusiv jucătorilor PokerStars. Câştigătorii unui Red Spade Pass au avut acces exclusiv la experienţa supremă pentru fanii F1, urmărind cursa de pe un iaht privat, de unde se putea vedea circuitul în toată splendoarea lui.

VEZI CUM SE ATERIZEAZĂ LA MONTE CARLO CU ELICOPTERUL

Ploaia din ziua cursei, prilej de party!

Etapa din weekend, de la Monte Carlo, a fost dată peste cap, din cauza condiţiilor meteo! După nişte zile caniculare, duminică a plouat cu găleata, fix când a început cursa. Drept urmare, show-ul a fost oprit, iar maşinile au fost trimise înapoi în zona boxelor, aşteptând oprirea ploii. Ceea ce n-a stricat însă atmosfera de sărbătoare de la bordul iachturilor scumpe de lângă pistă. Pentru că aici s-a dat drumul la muzică, a curs şampania, iar fanii, în frunte cu cei aduşi la Monte Carlo de Poker Stars, s-au distrat până când s-a reluat cursa.

ATMOSFERA LA BORDUL UNUI YACHT, ÎN AŞTEPTAREA CURSEI

Mii de euro... Pentru orice!

Din tot calendarul Formulei 1, cursa de la Monte Carlo e de departe cea mai importantă. Vorbim despre un eveniment comparabil cu ce înseamnă Wimbledon pentru lumea tenisului. Pentru că, odată ce ajungi aici, realizezi că, de fapt, cursa în sine e doar o mică parte dintr-o experienţă extravagantă, spectaculoasă şi... înfiorător de costisitoare! Pentru că, la Monaco, totul se măsoară în mii şi mii de euro. Iată nişte cifre:

*Biletul de acces în tribune pentru cele trei zile (antrenamente, calificări, cursă) – 1.430 de euro.

*Biletul de acces la celebrul „Paddock Club“, de unde vezi cursa ca un VIP, mâncând gourmet şi savurând şampanie, în aşteptarea întâlnirii cu piloţii F1 după cursă – 6.700 de euro.

*Închirierea (pentru câteva ore!) a unui apartament cu balcon şi vedere spre pistă – între 1.500 şi 5.000 de euro.

AŞA SE VEDE CURSA LA BORDUL UNUI YACHT 

Când iachtul te costă cât un apartament pe zi

A urmări cursa de la Monaco din tribunele amenajate de organizatori e varianta cea mai simplă şi ieftină. Doar că rişti să fii „prăjit“ sub soarele arzător, în condiţiile în care nu există nicio urmă de umbră. Şi, oricum, cei mai mulţi oameni care vin la Monte Carlo pentru cursa de Formula 1, vor să fie răsfăţaţi, timp de un weekend. Aşa că optează pentru a vedea sesiunile de antrenament, calificările şi cursa în sine de pe un... iacht! O experienţă epică şi unică, la nişte preţuri pe măsură. Pentru că, inclusiv dacă ai propriul tău iacht, dar şi norocul de a găsi un loc lângă pista de Formula 1, parcarea ambarcaţiunii acolo costă... 128.000 de euro. Pe zi. Iar în cazul foarte probabil în care n-ai propriul tău iacht, există varianta de a cumpără un loc la bordul unuia. Aici, pachetele pentru două persoane încep de la 4.900 de euro pentru 2 persoane. 

CITEŞTE ŞI:

Monaco, fascinant: Cum arată „locul de joacă“ al bogaţilor la finalul cursei de Formula 1 FOTO

Viaţă văzută la 300 de kilometri la oră: Dialog cu Sergio Perez, unul dintre veteranii Formulei 1

Monaco

O poză de grup, de amintire, pe un iacht, în aşteptarea cursei

1929 de anul în care s-a ţinut prima cursă de maşini pe străzile din Monte Carlo. Din 1950, aici se ţin cursele de Formula 1.  

Monaco Grand Prix 2022, Top 5

1. Perez (Red Bull Racing)

2. Sainz Jr. (Ferrari)

3. Verstappen (Red Bull Racing)

4. LeClerc (Ferrari)

5. Russell (Mercedes)

Formula 1, sezonul 2022, etapa a 7-a

Top 5 piloţi

1. Verstappen 125 de puncte

2. Leclerc 116p

3. Perez 110p

4. Russell 84p

5. Sainz Jr 83p

Top 5 constructori

1. Red Bull Racing 235 de puncte 

2. Ferrari 199p

3. Mercedes 134p

4. McLaren-Mercedes 59p

5. Alfa Romeo-Ferrari 41p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite