Rafael Nadal oferă știrea zilei în lumea sportului: „Asta putem dezvălui în exclusivitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael Nadal va juca la Australian Open 2024 (14-28 ianuarie). Vestea a fost anunţată de directorul primului turneu de Mare Şlem al anului, eveniment care va marca revenirea jucătorului de 37 de ani după ce s-a operat la şold în prima parte acestui an.

Rafael Nadal va juca la Australian Open 2024
Rafael Nadal va juca la Australian Open 2024

Spaniolul, care a câştigat 22 de titluri de Mare Şlem, nu a mai jucat din ianuarie, după ce s-a accidentat la muşchiul flexor de la şold în turul al doilea la Melbourne. Nadal s-a operat în iunie şi urma să lipsească o perioadă de circa cinci luni. ''Putem să dezvăluim, în exclusivitate, că Rafa va reveni'', a spus Craig Tiley la emisiunea The Today Show.

''A lipsit cea mai mare parte a anului şi când am vorbit cu el acum câteva zile a confirmat că va reveni şi suntem foarte încântaţi că vom avea campionul din 2022. Este grozav'', a mai spus Tiley.

Speranțe și pentru Kyrgios

Craig Tiley a menţionat şi că australianul Nick Kyrgios ar putea reveni la turneul de la Melbourne Park după ce s-a operat la genunchi în ianuarie, confruntându-se cu probleme la picior şi la încheietura mâinii în acest an. ''Ştim că Nick se antrenează şi vrea şi el să revină. Aşa că îl aşteptăm şi pe el'', a mai spus Tiley.

Revenind la Nadal, acesta a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, după ce o serie de accidentări i-au limitat apariţiile în circuitul profesionist. Spaniolul a coborât pe locul 240 în clasamentul mondial, dar este eligibil pentru a primi clasament protejat deoarece a fost accidentat şi nu a mai jucat tenis de cel puţin şase luni. În absenţa lui Nadal, Novak Djokovici a stabilit un nou record de titluri de Mare Şlem câştigate la masculin, 24.

Nadal a câştigat Australian Open de două ori, ultima sa victorie datând din 2022, când l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, devenind primul jucător din era open care câştigă o finală în acest turneu după ce a pierdut primele două seturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite