Radu Drăgușin, o nouă dezamăgire. Explicațiile managerului după al 3-lea meci în care românul nu a jucat

0
Publicat:

Transferat la Tottenham în această iarnă, Radu Drăgușin a adunat doar aproximativ 30 de minute în tricoul londonezilor, însă la ultimele trei jocuri din Premier League românul a rămas pe banca de rezerve. Asta spre disperarea selecționerului Edi Iordănescu în perspectiva Euro 2024, dar și a fanilor lui Spurs, care au scris pe rețelele sociale că "Ange sigur are ceva cu Drăgușin".

Radu Drăgușin trage tare, în speranța că-l ca convinge pe antrenor să mizeze pe el. Foto Facebook
Radu Drăgușin trage tare, în speranța că-l ca convinge pe antrenor să mizeze pe el. Foto Facebook

Antrenorul lui Tottenham, Ange Postecoglou a ales din nou să nu-l folosească pe internaționalul român în partida cu Crystal Palace, din etapa 27 din Premier League, câștigată cu 3-1 după ce în minutul 77 scorul era 0-1. Managerul londonezilor s-a plâns că echipa nu are mai multe meciuri de jucat și astfel nu are posibilitatea de a folosi cât mai mulți jucătorii.

Postecoglou a declarat că lipsa echipei sale din competițiile europene în acest sezon scade șansele unor elevi de-ai săi de a prinde meciuri, printre care și Radu Drăgușin. Tehnicianul australian a declarat că, pe când activa la Celtic, lucrurile erau mai ușoare, având de disputat peste 50 de partide, spre deosebire de Tottenham, care are 41 în acest sezon.

Prea puține meciuri într-un sezon

„Pentru noi, o echipă care vrea să evolueze la cel mai înalt nivel, există nevoia de un lot puternic, iar pentru a avea un lot puternic și bine pregătit este nevoie de multe meciuri în care jucătorii să prindă oportunități.

În acest moment, dacă un jucător se accidentează, există cazul să avem o singură variantă de înlocuire, un jucător care nu a mai jucat de 4 sau 5 meciuri. Problema unui astfel de jucător este că nu are ritmul necesar. La Celtic lucrurile erau opuse, mi-a fost mult mai ușor să pregătesc mai multe meciuri, pentru că puteam face rotații în echipă, astfel majoritatea jucătorilor prindeau suficiente minute”, a declarat Ange Postecoglou, potrivit DailyMail.

Fanii îl tot cer pe Radu Drăgușin în teren

Managerul lui Tottenham susține că și-ar fi dorit ca echipa să fi participat în mai multe competiții în acest sezon. „Nu cred că ar fi fost un avantaj sau un dezavantaj, depinde de mai mulți factori. Dacă mi-aș fi dorit să jucăm în Europa? Absolut, 100%”.

Chiar dacă Postecoglou și-a explicat filozofia de joc, fanii nu se lasă convinși și îl cer pe român în primul 11:  "Sunt cel puțin zece meciuri de când nu mai atacăm de la mijloc, nu mai avem pase lungi. Drăgușin poate fi incredibil în atac, la duelurile aeriene, dar antrenorul îl preferă pe Emerson", a scris unul dintre ei pe rețeaua X, fiind susținut de alții: "Drăgușin trebuie să intre", "Ange sigur are ceva cu Drăgușin" sau "Avem nevoie de o schimbare, să intre Drăgușin și Johnson".

Însă șansele ca românul să-și câștige locul în linia de fund a lui Tottenham au scăzut ieri, după ce Cristian Romero, rivalul său pe post, a marcat contra lui Crystal Palace golul prin care Spurs a intrat în avantaj, de 2-1.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite