Primarul oraşului Galaţi anunţă construirea unui stadion de 25-30.000 de locuri pentru Oţelul

0
0
Publicat:

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe baza arenei Dunărea.

Ionuț Pucheanu. FOTO: Facebook / Ionuț Pucheanu
Ionuț Pucheanu. FOTO: Facebook / Ionuț Pucheanu

"Pentru că toate lucrurile frumoase te obligă la ceva, sunt în postura de a vă anunţa că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galaţi, care urmează a fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă vom putea obţine ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au alte utilităţi. Va fi un stadion de 25.000, maximum 30.000 de locuri. E un proiect care probabil va avea nevoie de şase luni de zile pentru a avea proiectul de fezabilitate din calculele noastre. Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro. Banii vor veni probabil în cea mai mare parte de la Compania Naţională de Investiţii şi de la bugetul local. Mai avem de trecut un singur hop, ne dorim ca săptămâna viitoare să avem şi Hotărârea de Guvern pentru ca mai apoi să înceapă licitaţia. Suntem singura echipă din Moldova care a reuşit să câştige campionatul (de fotbal) şi cred că Moldova, nu doar Galaţiul, are nevoie de o astfel de construcţie", a declarat Pucheanu.

El a afirmat, totodată, că se vor începe lucrări de construcţie şi la patinoar şi la bazin, în privinţa noului stadion avansând ca termen de finalizare a lucrărilor anul 2028.

"Cred că este nevoie alături de stadion şi patinoar şi de bazin, care este şi el foarte aproape de a fi lansat în licitaţie publică. Dar şi micile baze sportive de cartier, pe care trebuie să le reînviem, până în momentul de faţă reuşind să facem cinci sau şase săli de sport, lucru care poate nu este mult, dar cu siguranţă nu este puţin. Cel mai devreme probabil peste un an şi jumătate să înceapă efectiv construcţia, dacă nu cumva doi ar fi o promisiune nerealistă. Termenul de finalizare ar fi cam de patru ani, cam aşa. Stadionul Oţelul va rămâne cel mai probabil ca bază de antrenament pentru Oţelul Galaţi pe viitor, iar pe noul stadion să fie jucate meciurile oficiale", a adăugat Pucheanu.

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, s-a arătat încântat de proiectul noului stadion şi a precizat, că în cazul în care formaţia sa va evolua în cupele europene în acest an, va juca la Constanţa sau la Bucureşti.

"Lipsea ceva de când am început acest proiect. Pe plan sportiv cred că suntem din ce în ce mai bine, în parametri, şi acest anunţ mă bucură foarte tare. Dacă vom juca în Europa League, prima soluţie ar fi Constanţa pentru noi (Ovidiu, n. red.), dar sunt convins că vom juca în cupele europene. A doua opţiune ar fi Bucureştiul ca teren de joc, dar încă nu mi s-a cerut de la federaţie", a afirmat Dorinel Munteanu.

Acesta a spus că îşi doreşte ca anul viitor echipa să aibă un buget de 4-5 milioane de euro: "Sper ca anul viitor să avem un buget de patru-cinci milioane de euro, ca să pot plăti la timp, ca să zic aşa, salariile jucătorilor".

În ceea ce priveşte prelungirea contractului antrenorului cu Oţelul Galaţi, Pucheanu a spus că acest aspect ţine doar de Dorinel Munteanu şi de conducerea clubului.

"Ţine doar de dumnealui, este decizia dumnealui. Este ultimul lucru de care domnul Dorinel Munteanu ar trebui să îşi facă griji. Ţine doar de Dorinel, de conducerea clubului, şi tot angrenajul ăsta din jurul echipei Oţelul Galaţi, dacă vor dori să continue. Eu unul pot spune ca susţinător al echipei, că îmi doresc ca Dorinel Munteanu să rămână la echipă, fără doar şi poate", a afirmat Pucheanu.

Tehnicianul a precizat că înţelegerea cu Oţelul Galaţi expiră în vara anului următor, având o clauză de prelungire automată în cazul realizării obiectivelor stipulate.

"Contractul meu expira abia la anul, nu anul acesta. Pe parcursul acestor trei ani de zile, mi s-a prelungit contractul datorită rezultatelor, şi se prelungeşte automat dacă îmi ating obiectivele. Sper ca în fiecare an să ne atingem obiectivele sportive şi să obţinem cât mai multe performanţe", a adăugat Dorinel Munteanu.

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va juca finala Cupei României, pe 15 mai, cu Corvinul Hunedoara, iar câştigarea trofeului i-ar putea da dreptul de a evolua în preliminariile Europa League dacă va obţine licenţa. Totodată, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu are posibilitatea de a evolua în Europa Conference League, dacă va termina play-out-ul pe prima poziţie şi va câştiga barajul cu ocupanta locului 3 în play-off.

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi, finalistele Cupei României în acest sezon, vor afla pe 26 aprilie dacă vor obţine licenţa de a putea evolua în Europa League, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite