Patrick Mouratoglou, pus la zid de Holger Rune. Antrenorul care a îngropat-o pe Halep, tot mai contestat

0
Publicat:

Holger Rune a mai trimis o înțepătură către Patrick Mouratoglou, jucătorul antrenat de francez după izbucnirea scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep. Pregătit timp de de aproape un an de instructorul de tenis, danezul a avut o stagiune cenușie.

Patrick Mouratoglou, contestat din toate părțile. Foto Getty images
Patrick Mouratoglou, contestat din toate părțile. Foto Getty images

După ce Halep a fost suspendată anul trecut pentru dopaj, Mouratoglou l-a ghidat pe Rune, unul dintre cei mai promiţători jucători din circuit. Startul a fost perfect, danezul reuşind, la nici 20 de ani, să câştige primul ATP 1000 din carieră, după o finală cu Djokovici, la Paris. Holger Rune se vedea deja numărul 1 şi câștigător de Grand Slam, dar ceea ce a urmat a fost mult sub aşteptări.

Au fost eliminări timpurii din turnee din vară, o accidentare la spate și US Open părăsit încă de la meciul de debut, astfel că Rune a renunțat la Patrick Mouratoglou, văzut drept vinovat atât de elevul său, cât și de mama acestuia. Danezul a început o colaborare cu Boris Becker, iar rezultate s-au văzut: după o perioadă bună, Holger a obţinut calificarea la Turneul Campionilor, care va debuta duminică la Torino.

Holger Rune a revenit în forță și s-a calificat la Turneul Campionilor. Foto Getty images
Holger Rune a revenit în forță și s-a calificat la Turneul Campionilor. Foto Getty images

Înainte de startul competiției care reunește cei mai buni 8 jucători ai lumii, Holger Rune a aruncat săgeţi spre Mouratoglou, acuzând că a existat un climat neprielnic în jurul său în acest an. "Au fost multe lucruri complicate cu echipa mea în 2023. Eu cred că, cu cât este mai multă pace și liniște în jurul unui tenismen sau sportiv, cu atât acesta poate performa mai bine. Din păcate, eu nu am putut să să rămân concentrat în acest sezon. Mi-a fost foarte greu să fiu versiunea mea cea mai bună", a mărturisit Rune înainte de startul Turneului Campionilor, potrivit Punto de Break.

Holger Rune va debuta duminică la Turneul Campionilor, chiar împotriva numărului 1 mondial, Novak Djokovici. În aceeași grupă au mai fost repartizați Stefanos Tsitsipas şi Jack Sinner. Din grupa cealaltă fac parte Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Adriei Rublev și Alexander Zverev. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite