Patinaj artistic: Peste 200 de sportivi din 19 ţări participă la a 6-a ediţie a EduSport Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de sportivi din 19 ţări vor participa la a 6-a ediţie a EduSport Trophy. 

Julia Sauter la Campionatele Europene de la Espoo 2023 Credit foto Inside Skating jpg

"De pe 6 şi până pe 10 decembrie, la Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni se desfăşoară cea de-a şasea ediţie a competiţiei internaţionale de patinaj artistic EduSport Trophy, la care participă 212 sportivi din 19 ţări. Alături de reprezentanţii României, delegaţii numeroase vin din Italia, Israel, Bulgaria, Ucraina, Turcia, dar ajung la Otopeni şi patinatori din Africa de Sud, Australia, Austria, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Georgia, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Peru, Serbia, Slovenia", se menţionează în comunicatul citat.

Printre participanţi se află şi cea mai titrată patinatoare a României, Julia Sauter. Ea va concura la Otopeni pe 8 şi 9 decembrie, după ce a obţinut sezonul acesta locul 6 la competiţia Nepela Memorial de la Bratislava (Slovacia), locul 1 la Tirnavia Ice Cup, din Trnava (Slovacia), şi locul 4 la Tallinn Trophy, în Estonia.

Legitimată din primăvara acestui an la CSM Corona Braşov şi antrenată încă din 2010 de Marius Negrea, Julia Sauter e sportiva cu cele mai bune clasări internaţionale din istoria patinajului artistic feminin românesc: locul 18 la Campionatele Mondiale ediţia 2022, locul 20 la Campionatele Mondiale - ediţia 2023, locul 10 la Campionatele Europene - ediţia 2023.

Alte două reprezentante ale României, Ana-Sofia Beşchea şi Ramona-Andreea Voicu, vor încerca să obţină baremele necesare calificării la Europene (8-14 ianuarie 2024) săptămâna aceasta la EduSport Trophy.

"Nu mai puţin de patru competiţii internaţionale de patinaj artistic au loc în această perioadă - şi una dintre ele se desfăşoară în România. Organizăm ediţia a şasea a EduSport Trophy în luna decembrie tocmai pentru a oferi posibilitatea sportivilor să-şi facă baremele necesare calificării la Campionatele Europene şi Mondiale de anul viitor", a declarat Andreea-Cristina Pascu, antrenoare de patinaj şi organizatoare a concursului.

Afis EduSport Trophy editia VI jpeg

Concursul EduSport Trophy acoperă întregul spectru al patinajului artistic la categoriile individuale: seniori, juniori, novice, cadeţi, copii, adulţi şi recreaţional, ultimele două secţiuni fiind dedicate celor care practică patinajul la nivel amator.

În cadrul competiţiei internaţionale de la Otopeni se desfăşoară şi Campionatele Naţionale de Patinaj Artistic, categoriile juniori şi seniori. Accesul spectatorilor la EduSport Trophy e liber, în limita celor 450 de locuri ale patinoarului.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite