Olanda, zguduită: Quincy Promes, arestat în Dubai și condamnat acasă într-un dosar înfiorător

0
Publicat:

Fotbalistul olandez Quincy Promes, care joacă la Spartak Moscova şi a fost arestat în Dubai în urmă cu două săptămâni, nu se va putea întoarce curând la echipa sa, scrie EFE.

Quincy Promes
Quincy Promes

"Analiza circumstanţelor care nu-i permit lui Quincy Promes să se întoarcă în Rusia ar putea dura mai mult timp", a indicat Spartak Moscova într-un comunicat. Gruparea rusă a adăugat că este în contact cu reprezentanţii jucătorului.

Fostul internaţional olandez a fost arestat în Dubai la finele lui februarie pentru o "infracţiune locală", la două săptămâni după condamnarea sa pentru trafic de cocaină în Olanda.

"Am verificat rapoartele din presă cu privire la arestarea lui Promes în Dubai", declara atunci Franklin Wattimena, purtătorul de cuvânt al acuzării. El preciza că fotbalistul în vârstă de 32 de ani "a fost arestat pentru o infracţiune locală şi nu pentru problemele din ţara sa".

Procuratura nu a indicat dacă va solicita extrădarea lui Promes, plasat sub un mandat de arestare internaţional. Atacantul, care joacă la Spartak Moscova, a fost condamnat pe 14 februarie la şase ani de închisoare de către un tribunal olandez pentru contrabandă a mai mult de o tonă de cocaină în Olanda.

De teamă să nu fie arestat de poliţia olandeză, internaţionalul, care are 50 de selecţii cu Oranje, nu a mers la proces, iar Rusia nu l-a extrădat. Potrivit postului public NOS, care cita la începtul lunii presa rusă, Promes a fost arestat pe aeroportul din Dubai pentru că a fugit de la locul unui accident rutier.

Fotbalistul a fost în Dubai pentru un cantonament cu clubul său. Restul echipei sale s-a întors în Rusia, dar Promes a fost arestat şi dus la secţia de poliţie.

Un tribunal olandez l-a condamnat, la mijlocul lunii trecute, în contumacie la şase ani de închisoare pe Quincy Promes, pentru implicarea în traficarea unei cantităţi de peste 1.350 kg de cocaină, aflată în două containere care au călătorit din Brazilia către portul Anvers în ianuarie 2020.

Procuratura olandeză a solicitat nouă ani de închisoare pentru fostul atacant al lui Ajax Amsterdam, în vârstă de 32 de ani, aflat în Rusia, unde joacă pentru echipa Spartak Moscova începând din 2021. Acuzatul nu a participat la procesul judiciar deoarece, potrivit avocaţilor săi, a acordat prioritate "obligaţiilor profesionale" mai degrabă decât anchetei penale.

Din cauza lipsei sale de cooperare cu justiţia, poliţia nu a reuşit niciodată să-l interogheze pe internaţionalul olandez cu privire la faptele de care este acuzat, iar instanţa l-a condamnat în lipsă şi pe baza probelor colectate de anchetatori, deşi echipa sa de apărători a negat mereu implicarea sa în traficul de droguri.

Parchetul olandez i-a acuzat pe Promes şi pe un alt suspect, care a primit la rândul său o pedeapsă de şase ani de închisoare, că au "important, exportat, transportat şi deţinut 1.362,9 kg de cocaină ascunse într-un transport de sare de mare din Brazilia" şi că au distribuit drogurile în două containere, pentru a fi mutate cu barca din provincia olandeză Zeeland până în portul belgian Anvers.

În iunie 2023, justiţia olandeză l-a condamnat pe Promes la un an şi jumătate de închisoare pentru că l-a înjunghiat şi ''a cauzat răni fizice grave'' vărului său în timpul unei petreceri de familie din iulie 2020.

Ajax, echipa la care a jucat internaţionalul olandez când a fost arestat în 2020, l-a vândut două luni mai târziu la Spartak Moscova pentru 8,5 milioane de euro plus bonusuri, aproape jumătate din cele 15,7 milioane de euro plus bonusuri plătite clubului Sevilla FC, la care Quincy Promes a jucat în sezonul 2018/2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite