Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv

0
Publicat:

Tenismenul sârb Novak Djokovici, numărul 7 mondial, a câştigat turneul ATP 250 de la Tel Aviv (Israel), dotat cu premii totale de 949.475 de dolari, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe croatul Marin Cilic, după o oră şi 34 de minute de joc.

 Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv FOTO AFP
Novak Djokovici a câştigat turneul ATP de la Tel Aviv FOTO AFP

Aceasta este a 19-a victorie obţinută de Djokovici în 21 de confruntări directe cu Cilic, ocupantul locului 16 în clasamentul ATP.

Novak Djokovici (35 de ani), principalul favorit al competiţiei din Israel, a cucerit duminică al treilea său titlu din 2022 şi al 89-lea din cariera sa, în cea de-a 127-a finală disputată în circuitul profesionist. Ultimul succes pe hard al sârbului data din noiembrie 2021, când s-a impus în turneul de la Paris.

Anul acesta, Dokovici a mai câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, pe zgură, în luna mai, iar apoi şi-a apărat cu succes titlul de Grand Slam la Wimbledon, pe iarbă, în luna iulie, dar a pierdut şi o finală, în luna aprilie la Belgrad, în faţa propriilor suporteri.

Campionul sârb, cu 21 de trofee de Mare Şlem în palmares, a fost nevoit să renunţe în acest sezon la turneele americane, inclusiv la US Open, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19 (refuz care l-a făcut să rateze şi Openul Australiei).

După Wimbledon, campionul sârb nu a mai disputat niciun un meci oficial până la competiţia Laver Cup pe echipe, între Europa şi Restul Lumii, desfăşurată săptămâna trecută la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite