Neagu, cifre fabuloase după faza grupelor: cele mai importante statistici ale României de până acum la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins, pe rând, Paraguay, Slovenia, Spania şi Angola, pierzând doar ultimul joc, unul care nu mai conta pentru ea, în faţa Franţei.

Atunci, Martin Ambros şi-a menajat echipa de bază, tocmai pentru ca Neagu şi colegele ei să fie proaspete din punct de vedere fizic contra Cehiei (diseară, ora 18.30, Telekom Sport).

Iar selecţionerul spaniol nu s-a înşelat! Conform statisticilor, Martin Ambros a dus primele patru partide, toate câştigate, folosind un grup de 8-9 jucătoare. A fost o strategie epuizantă pentru handbalistele de bază, în condiţiile în care faza grupelor s-a consumat într-o săptămână, cu meciuri succesive sau o dată la două zile.

*Aneta Udriştoiu a fost jucătoarea care a evoluat cel mai mult până acum pentru România, adunând 3 ore şi 47 de minute de joc.

* Neagu, Pintea, Ardean-Elisei şi Florianu intră în categoria celor care au jucat peste 3 ore şi 10 minute.

*25% din şuturile României au venit din partea Cristinei Neagu. Cu 29 de goluri şi 14 assist-uri, Neagu e cea mai importantă jucătoare din echipă.

*Extremele Ardean-Elisei şi Udriştoiu au avut cel mai bun procentaj pentru România în faza grupelor în ceea ce priveşte eficacitatea în faţa porţii. Cele două au avut un procentaj de 80%.

*Cele mai multe eliminări, 4, au fost dictate împotriva Melindei Geiger.

*România are un golaveraj de 16-5, atunci când a jucat în superioritate numerică în timpul partidelor. Iar atunci când a avut oameni eliminaţi, echipa lui Martin Ambros a stat destul de bine, marcând de 10 ori şi primind 11 goluri.

*Tricolorele încep mai prost meciurile, având un scor negativ, 29-34, în primele 15 minute. În schimb, sunt pe val în intervalul minutelor 46-60, atunci când au înregistrat un golaveraj pozitiv: 32-23.

2 echipe au terminat faza grupelor fără înfrângeri: Serbia (trei victorii, două eglauri) şi Rusia, care a câştigat toate cele cinci partide.   
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite