Mircea Lucescu merge din eşec în eşec: Turcia a fost umilită acasă! Echipa românului a arătat ca o „caricatură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost demis de la Zenit, în sezonul trecut, tehnicianul de 71 de ani a preluat naţionala „Semilunei“ cu obiectivul de a ajunge la Mondialul din 2018. Sub comanda lui „Il Luce“ însă, Turcia a devenit o trupă comică.

Mircea Lucescu suferă, ca antrenor, după ce a plecat de la Şahtior Doneţk. Prima oprire s-a numit Zenit Sankt Petersburg, însă, în loc să câştige titlul în Rusia, românul a dezamăgit crunt şi, după ce s-a clasat doar pe locul 3 în campionat, a şi fost demis. După plecarea lui Mircea Lucescu, în acest sezon, Zenit e liderul neînvins al campionatului Rusiei cu Roberto Mancini pe bancă.

Spre norocul său, „Il Luce“ n-a stat prea mult pe bară. A fost numit selecţioner al Turciei, înlocuindu-l pe Fatih Terim, intrat în conflict cu vedetele echipei. Lucescu a preluat naţionala „Semilunei“ după şase etape scurse din preliminariile Mondialului din 2018. Cu Terim, turcii strânseseră 11 puncte şi veneau după trei victorii la rând. Cu Lucescu, primul meci, cel cu Ucraina, a fost o înfrângere, scor 0-2. Victoria la limită cu Croaţia (1-0), acasă, a păstrat, totuşi, speranţele la o calificare.

Pentru asta însă, Turcia avea nevoie de o victorie, la Eskişehir, cu Islanda. Fără Mircea Lucescu pe bancă - românul a fost suspendat o etapă pentru că l-a atacat pe arbitru după eşecul din Ucraina - Turcia a făcut un meci catastrofal! 

Cu Emre (37 de ani), fost coleg de echipă cu Hagi la Galatasaray (!), printre titulari, Turcia a fost, pur şi simplu, zdrobită de islandezi. Guðmunds­son (32), Bjarnason (39) şi Árnason (49) au înscris golurile unei victorii categorice la capătul unui meci în care Turcia, echipă care avea nevoie disperată de victorie, a avut primul corner abia în minutul 71!

După rezultate din această etapă din grupa I, Turcia a ratat orice şansă de a ajunge la Cupa Mondială din 2018.

Vineri

Croaţia - Finlanda 1-1

Turcia - Islanda 0-3

Kosovo - Ucraina 0-2

Clasament: 1. Islanda 19p, 2. Croaţia 17p, 3. Ucraina 17p, 4. Turcia 14p, 5. Finlanda 8p, 6. Kosovo 1p

Ultima etapă (luni): Finlanda - Turcia, Ucraina - Croaţia, Islanda - Kosovo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite