Marea împăcare. Kylian Mbappe, iertat de PSG, după ce fusese exclus din lot „până la finalul sezonului”

0
Publicat:

Starul Kylian Mbappe (24 de ani) a intrat în ultimul an de contract cu Paris Saint-Germain și i-a anunțat pe șefii echipei că nu dorește să își mai prelungească înțelegerea. Atacantul naționalei Franței și-ar fi dat acordul pentru a juca de la anul pentru Real Madrid, însă acest lucru înseamnă un dezastru financiar pentru PSG.

Kylian Mbappe, iertat de șefii de la PSG. Foto Getty images
Kylian Mbappe, iertat de șefii de la PSG. Foto Getty images

Asta pentru că, dacă rămâne încă un an la formația pariziană, lui Kylian Mbappe i se activează o clauză prin care primește un bonus de zeci de milioane de euro. În plus, dacă pleacă la finalul acestui sezon, și nu acum, PSG nu va lua niciun ban în schimbul său, deși trage cu dinții să încaseze 250 de milioane de euro.

Încă de la începutul lunii, președintele clubului parizian, Nasser Al-Khelaifi (49 de ani), a fost clar, în ceea ce privește viitorul starului său: „Dacă Mbappé vrea să rămână la PSG, iar noi vrem ca el să joace la noi în continuare, atunci trebuie să semneze un nou contract. Într-o săptămână, două, maxim. Altfel, dacă nu semnează, ușa e deschisă. Nu putem lăsa cel mai bun jucător al lumii să plece gratis“.

Din cauza acestui lucru, la sfârșitul lunii iulie, oficialii echipei din Hexagon au luat decizia de a îl exclude din lot până la finalul sezonului pe starul francez, care nu a fost luat nici în stagiul de pregătire din Asia, nu a fost reținut nici pentru meciul de debut în această stagiune, 0-0 sâmbătă cu Lorient.

Discuții constructive și pozitive

Totuși, după mai puțin de o lună, cei de la Paris Saint-Germain au decis să îl ierte pe Kylian Mbappe. Șefii grupării de pe Parc de Princes au anunțat că francezul a fost reprimit în lotul primei echipe conduse de Luis Enrique, semn că negocierile dintre cele două părți au luat o turnură favorabilă pentru clubul parizian.

”În urma discuțiilor foarte constructive, dar și pozitive dintre PSG și Kylian Mbappe înainte de meciul cu Lorient, jucătorul a fost reprimit în lotul primei echipei în această dimineață”, se arată în comunicatul postat de către Paris Saint Germain.

Mbappe și-a susținut coechipierii la meciul cu Lorient. El a venit alături de fostul jucător al barcelonei, Ousmane Dembele, cel mai nou transfer realizat de PSG. Francezul nu a părut afectat de faptul că nu joacă, amuzându-se alături de coechiperul său din naționala Cocoșului galic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite