Video Marea greșeală a românilor care își dau copilul la sport: „Așa ceva nu trebuie să se întâmple niciodată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Maftei (43 de ani) face parte dintr-o categorie rară în România. Pentru că fostul fotbalist emblematic al Rapidului a rămas aproape de sport și după retragerea din activitatea profesională. Și nu prin angajarea sa la un club, ci practicând sportul, în mod constant.

Maftei podcast jpg

Cei care se plimbă în parcul Herăstrău din Capitală, probabil, l-au văzut pe Maftei alergând aici periodic, făcând ture în jurul lacului. Mai mult decât atât, fostul libero a participat, la un moment dat, la un concurs fabulos: a alergat timp de 24 de ore!

Acum, Vasile Maftei a fost invitatul jurnalistului Romeo Chiriac, în cadrul podcastului Business Philosophy. Cu acest prilej, a atins mai multe subiecte interesante, după cum puteți vedea în rândurile de mai jos.

Ce a spus Vasile Maftei la podcastul Business Philosophy?

*Despre marea greșeală a părinților români care își dau copilul la sport - În ziua de azi, părintele e implicat mai mult decât ar trebui în zona tehnico–tactică a copilului. Nu trebuie să fie în viața sportivă și nu trebuie să vadă în copilul lui o scoatere din foame.

*Despre cum a pedepsit, la un moment dat, 4 juniori ai Rapidului - Le-am luat salopetă, cască și i-am trimis să facă curățenie în bază. Dai cu mătura, cureți crengile. Le-am spus și la părinți, copiii n-aveau ce să caute acolo după o anumită oră. Iar cei pedepsiți, când făceau curat, ceilalți aveau meci cu prima echipă. Nu e umilință să muncești. Apoi, n-am mai avut probleme cu ei. Avem jucători la Academie care promit foarte mult, dar trebuie să avem răbdare.

*Despre cum era perioada junioratului pe vremea lui - Am prins celebrele <<botezuri>>. Cu papuci, ghete sau prosoape. Acum, nu se mai fac, că imediat te filmează. Vezi ce au făcut și sună acasă și vine imediat părintele. Ca juniori, mi-era rușine să mă dezbrac în vestiarul Rapidului. Mă dezbrăcam în sala de forță. În vestiar erau numai monștri sacri, Sabău, Rednic, Lupu, Schimacher, Iencsi, Bundea...

*Despre echipa favorită, înainte să ajungă la Rapid - N-aveam vreo afinitate către vreo echipă dar, dacă ținea tata cu Craiova, îi simpatizam puțin și eu.

*Despre marea sa dezamăgire, ca fotbalist - În sfertul UEFA cu Steaua. Am simțit că poate a fost o nedreptate. Norocul a fost de partea lor, din patru reprize, trei au fost ale noastre. Dacă era regula de azi, să nu mai conteze golul marcat în deplasare, ar fi fost în avantajul nostru.

*Despre pasiunea sa pentru alergare - Satisfacția e enormă, atunci când termini o cursă de 42 km și cu un timp rezonabil. Experiență interesantă a fost și la maratonul de 100 km.

VEZI PODCASTUL BUSINESS PHILOSOPHY CU VASILE MAFTEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite