Madrid Open: Simona Halep a devenit mare favorită la câştigarea turneului! „E ca Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Irina Begu vor juca azi în sferturile de finală ale Madrid Open. Halep e singura jucătoare din Top 10 rămasă în competiţie.

Simona Halep a devenit favorita numărul unu a turneului Mutua Madrid Open, după ce Petra Kvitova a fost învinsă, iar Victoria Azarenka s-a retras din cauza durerilor la spate.

Caja Magica sau Cutia Magică din Madrid e cu adevărat specială pentru ale noastre. Prima care a performat ieri dintre tenismenele românce a fost Irina Begu, cu o victorie transformată în marcă înregistrată: partidă lungă, de trei seturi, peste două ore şi jumătate şi multe răsturnări de scor. În faţa Christinei McHale, din Statele Unite, Irina a cedat primul set la tiebreak, dar s-a impus în următoarele două cu acelaşi scor: 6-4. Au funcţionat încă o dată de minune sfaturile antrenorului Adrian Cruciat, dar şi mâna de suporteri români veniţi pe terneul al patrulea şi-a făcut datoria. Begu s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în sferturi la Madrid, însă traseul de acum a fost mult mai greu: în prima rundă Irina a trecut de Eugenie Bouchard, în a doua de Garbine Muguruza, acum de Christina McHale, toate partide lungi, cu încărcătură.

Rămâne de văzut dacă în rezerva de energie a Irinei a mai rămas ceva şi pentru sfertul sută la sută românesc de astăzi cu Halep. Dacă Begu a dat în fiecare meci tot ce-a avut mai bun, Simona a bifat a treia partidă consecutivă în care îşi impune argumentele cu lejeritate. Adversara de ieri i-a fost una mult mai bine cotată, Timea Bacsinszky, însă Simona nu a avut mari dificultăţi în a-şi apropia succesul. A condus cu 3-0 în primul set, l-a încheiat la 6-2, iar în actul secund s-a mers cap la cap doar până la 3-3. A urmat desprinderea, Simona şi-a trecut în cont setul al doilea cu 6-3 şi a acceptat cu zâmbetul pe buză felicitările Timeei sosite în limba română: “Baftă! Ai jucat bine”. Cu tată originar din Satu Mare, Timea a demonstrat încă de la Miami că mai ştie ceva româneşte şi, mai mult de atât, e o jucătoare cu mult fair-play. 

3-0 Halep la meciuri directe

Simona şi Irina s-au mai întâlnit de trei ori şi toate confruntările au fost câştigate de constănţeancă. Primele meciuri merg în urmă cu opt şi nouă ani, când Halep s-a impus în două turnee ITF din Bucureşti. Singura confruntare într-un turneu WTA a avut loc în 2012, la Hobart (Australia): 6-4, 6-2 pentru Halep. Meciul va avea loc astăzi, în direct pe DolceSport 2, nu mai devreme de ora 15.00.

În sferturile de finală au ajuns apoi şi Sorana Cîrstea, şi Patricia Ţig, completând un tablou fabulos al sferturilor de finală de la MAdrid Open: patru românce între ultimele opt jucătoare! 

Azarenka s-a retras, Kvitova a pierdut
Suprizele de la Madrid Open nu au încetat nici ieri. Petra Kvitova, câştigătoarea de anul trecut a întrecerii din capitala Spaniei, a pierdut meciul cu Daria Gavrilova, 6-3, 6-4 pentru australiancă. Eşecul Petrei o va trage în jos pe cehoaică, iar prima care o va depăşi în clasamentul WTA va fi chiar Simona Halep. De altfel, românca este de acum favorita numărul unu a competiţiei de la Madrid: cu dureri la spate, bielorusa Victoria Azarenka s-a retras şi a lăsat cale liberă americancei Louisa Chirico, jucătoare venită din calificări.

Un pasionat de sport de pe Twitter a descris plastic situaţia din sferturile de finală. Simona Halep e Albă ca Zăpadă, iar celelalte şapte competitoare sunt ca nişte pitici pe lângă ea. 

image

Rezultate de la Mutua Madrid Open
Simona Halep (7 WTA) – Timea Bacsinszky (15) 6-2, 6-3
Irina Begu (34) – Christina McHale (59) 6-7, 6-4, 6-4
Sorana Cîrstea (127)  - Laura Siegemund (44) 6-4, 7-6
Patricia Ţig – Madison Keys 6-3, 6-4

Tabloul sferturilor de finală

Dominika Cibulkova (38)  – Sorana  Cîrstea (127)
Daria Gavrilova (39)– Louise Chirico (130)
Simona Halep (7) – Irina Begu (34)
Patricia Ţig (134) – Samantha Stosur (23)

Programul partidelor din sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite