Lewandowski, bilanţ înfiorător: De ce polonezul e de departe cel mai bun atacant al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Dacă există un jucător subevaluat în fotbalul de astăzi, prea puţin mediatizat pentru ce a reuşit în toată cariera, atunci acela e Robert Lewandowski.

La dezmembrarea Barcelonei pe „Camp Nou“ a contribuit din plin polonezul Robert Lewandowski (33 de ani). Care, alături de Bayern, are nişte cifre fabuloase.

*Internaţionalul polonez a marcat în 18 meciuri oficiale la rând pentru formaţia bavareză, adunând 28 de goluri, în total!

*În ultimele sale 33 de apariţii în Liga Campionilor, Lewandowski are 33 de reuşite.

*De când fotbalul s-a rezumat, după lockdown-ul cauzat de pandemie în martie 2020, Bayern a marcat în toate cele 78 de partide disputate. Şi rămâne în cursă pentru a depăşi recordul stabilit de River Plate (Argentina), care a legat o serie de 96 de meciuri în care a înscris, între 1936 şi 1939!

*Revenind la Lewandowski, acesta e jucătorul cu cele mai multe goluri din primele cinci campionate ale Europei, începând cu sezonul 2019-2020. De atunci, polonezul a înscris de 112 ori. După el, se află Mbappe (76 de goluri), Cristiano Ronaldo (76 de goluri), Erling Haaland (73 de goluri) şi Messi (69 de goluri).

2 goluri a marcat Robert Lewandowski, marţi seară, în poarta Barcelonei.

Liga Campionilor, prima etapă, marţi

Grupa E

Barcelona – Bayern 0-3

Dinamo Kiev – Benfica 0-0

Grupa F

Young Boys – Man. United 2-1

Villarreal – Atalanta 2-2

Grupa G

Sevilla – Salzburg 1-1

Lille – Wolfsburg 0-0

Grupa H

Chelsea – Zenit 1-0

Malmo – Juventus 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite