Articol publicitar

Interviu Cădar Marius: Impozit la pariuri online, explicaţii şi sfaturi pentru câştiguri mai mari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

Am stat de vorbă cu Cădar Marius, fondatorul comunităţii pariorilor din România, care ne-a explicat tot ce trebuie să ştim despre impozitul la pariuri online. Primul autor al unei cărţi dedicate pariurilor care se tipăreşte la noi în ţară ne-a vorbit şi despre completarea şi depunerea declaraţiei nr. 200 la ANAF şi ne-a furnizat o serie de sfaturi care să ne ajute să realizăm câştiguri mai mari la pariuri online.

Î: Ce ar trebui să ştie pariorii din România vizavi de impozitul la pariuri online?

Cădar Marius: „Toţi pariorii ar trebui să citească măcar odată actele legislative care vizează jocurile de noroc. Totuşi, ceea ce este absolut necesar să cunoască pasionaţii este faptul că au voie să joace numai la operatorii licenţiaţi de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi că trebuie să declare retragerile spre a fi impozitate. Informaţiile esenţiale despre acest subiect au fost conspectate şi explicate pe site-ul PariuriX.com, iar pariorii care nu au timp să citească toată legislaţia ar face bine să se documenteze de acolo.”

Î: Cine trebuie să plătească impozit la pariuri online şi cum se procedează?

Cădar Marius: „Orice parior care a retras bani din contul de pariuri online între 1 ianuarie 2016 şi 31 decembrie 2016 este obligat să completeze toate aceste retrageri în declaraţia nr. 200 de la ANAF, pe care trebuie să o depună până cel târziu în data de 25 mai 2017. Procesul poate fi realizat şi online, dacă individul are un cont validat pe site-ul ANAF. Atenţie însă la retragerile din 2017, întrucât acestea vor trebui specificate abia în declaraţia din 2018 şi nu în acest an!”

Un ghid detaliat şi cu exemple despre completarea şi depunerea declaraţiei nr. 200 la ANAF găsiţi la această adresă: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html.

Î: Ce trebuie să facă un parior pentru a plăti cât un impozit cât mai mic?

Cădar Marius: „Să nu retragă fără motiv şi să se asigure că nu retrage niciodată mai mult de 67.500 RON – prag sub care se plăteşte doar 1% impozit. Dacă a prins o perioadă bună şi şi-a mărit banca substanţial să nu retragă imediat, pentru că apoi poate să prindă câteva zile proaste şi să se vadă nevoit să depună la loc. Avantajul pariurilor online este că se impozitează numai retragerile şi nu există taxe pentru plasarea biletelor sau pentru biletele câştigătoare, fapt pentru care un jucător poate rula câştigurile de un număr infinit de ori înainte de a retrage banii şi de a plăti impozit pentru ei.”

Î: Le poţi oferi pariorilor câteva sfaturi pentru a obţine câştiguri mai mari la pariuri sportive?

Cădar Marius: „În primul rând trebuie să îşi stabilească un buget pentru pariuri, o strategie de Money management şi să se specializeze pe un sport şi pe câteva competiţii. Apoi trebuie să se documenteze mai mult cu privire la analizarea partidelor şi să răsfoiască ponturi şi analize de la specialişti, pentru a învăţa cum se face o analiză corectă şi de ce nu, pentru a extrage informaţii importante pentru ecuaţia jocurilor de interes. Nu în ultimul rând, le recomand tuturor pariorilor să răsfoiască articolele educative de pe PariuriX.com şi să fie disciplinaţi dacă vor să aibă succes la pariuri pe termen lung!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite