INFOGRAFIE Primul turneu de Grand Slam al anului: favoriţii la masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici FOTO: FACEBOOK
Novak Djokovici FOTO: FACEBOOK

Ediţia cu numărul 101 a Australian Open începe în această noapte la Mebourne. Vor fi două săptămâni “încinse”, cu meciuri pe măsură, transmise în direct de EuroSport.

Novak Djokovici a câştigat ultimele două trofee şi poate ajunge la patru turnee câştigate la Antipozi. Sârbul i-ar egala pe Andre Agassi şi pe Roger Federer în eventualitatea în care ar pune mâna pe un nou trofeu la Australian Open. Lipseşte învinsul său de anul trecut, Rafael Nadal, care şi-a prelungit perioada de  indisponibilitate.Principalul favorit al turneului, sârbul Novak Djokovici, îl va întâlni pe francezul Paul-Henri Mathieu, Andy Murray se va duela cu olandezul Robin Haase, în timp ce Roger Federer joacă îm primul tur contra lui Benoit Paire (Franţa). 

Misiune grea pentru români

Tenismanul Victor Hănescu, numărul 61 mondial, îl va întâlni pe japonezul Kei Nishikori, locul 18 ATP. “Samuraiul” are un avantaj moral în faţa românului, câştigând singura dispută directă, anul trecut la Buenos Aires. Meciul este luni seara, de la ora 20.00.
Al doilea român de pe tabloul masculin, Adrian Ungur, numărul 98 ATP, va juca în primul tur împotriva sportivului rus Evgheni Donskoi, locul 83 mondial, într-o partidă ce va avea loc marţi.
 

Ce înseamnă Australian Open


Australian Open este unul dintre cele 4 turnee de Mare Şlem (turneele de prim rang din circuitele de tenis masculin, ATP şi feminin, WTA), desfăşurat începând cu 1905. Suprafaţa de joc este Rebound Ace (ciment sau asfalt acoperit cu cauciuc şi fibră de sticlă).

Premiile sunt la mare înălţime: dacă ieşi din primul tur tot te alegi cu 20.000 de dolari americani. În schimb, dacă ajungi în postura fericită de câştigător al turneului, premiul este două milioane de dolari. Finalistul ia “doar” 1 milion de dolari.
Turneul se desfăşoară în luna ianuarie (fiind astfel primul din seria celor de Mare Şlem pe parcursul sezonului), pe durata a două săptămâni, fiind găzduit de complexul „Melbourne Park”, de la Melbourne. Principalele arene ale complexului sunt Rod Laver Arena, cu o capacitate de 14.820 de locuri şi Hisense Arena, cu o capacitate maximă de 11 mii de locuri.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite