Harta Ungariei Mari, altă bombă fâsâită: Federația a explicat, clar, situația

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Harta Ungariei Mari a ținut prima pagină a site-urilor de sport, cu zeci de reacții aferente, marți seară. A fost, brusc, cea mai mare problemă a României, în momentul de față! Din fericire, ea s-a rezolvat, astăzi dimineață, când Federația Română de Fotbal a demontat subiectul print-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Răzvan Burleanu, președinte FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Iată ce a scris FRF:

Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

*UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

*Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

*Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite