Halep, luată în braţe de „zeul“ tenisului: De ce Simona e mai aproape de trofeul de la Wimbledon după un singur meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul WTA va juca, astăzi (după ora 15.30, Eurosport), în turul II, însă deja a scăpat de mai multe adversare incomode cu care se putea intersecta în următoarele faze.

Simona Halep mai are de câştigat şase meciuri pentru a ridica al doilea trofeu de Grand Slam deasupra capului, însă şansele ei la titlu au crescut deja considerabil.

Iar asta pentru că Wimbledon 2018 a devenit coşmarul favoritelor! După completarea meciurilor din primul tur, lista vedetelor care sunt deja în drum spre aeroport e incredibil de lungă: Stephens (4 WTA), Svitolina (5 WTA), Garcia (6 WTA), Kvitova (7 WTA), Vandeweghe (16 WTA), Şarapova (22 WTA). Iar aseară, Wozniacki (2 WTA) a fost şi ea eliminată în turul II! Statistica arată că dintre cele 32 de sportive care s-au aflat în urna capilor de serie la tragerea la sorţi, zece au şi părăsit Wimbledon 2018 după primul meci.

În aceste condiţii, victoria lui Halep din primul tur cu Kurumi Nara (101 WTA), scor 6-2, 6-4, devine cu atât mai preţioasă. Mai ales dacă ne amintim de faptul că, înainte de a debuta la această ediţie a întrecerii, Simona n-a disputat nicio partidă pe iarbă din dorinţa de a se reface fizic şi mental, după un French Open epuizant.

E cotată cu a patra şansă

Liderul WTA a abordat Wimbledon 2018 ca principala favorită la tragerea la sorţi pentru tabloul principal, însă, chiar şi după toate surprizele din runda inaugurală rămâne a patra favorită a caselor de pariuri. Potrivit cotelor actualizate de „William Hill“, Serena Williams (181 WTA) are cele mai mari şanse la trofeu, iar după americanca de 36 de ani urmează Garbine Muguruza (3 WTA), Angelique Kerber (10 WTA) şi Simona Halep (1 WTA).

Această ordine e stabilită însă mai degrabă în funcţie de performanţele din trecut. Serena are şapte titluri la Wimbledon, Muguruza e campioana en-titre, iar Kerber a jucat finala, acum doi ani. Cea mai bună performanţă a Simonei la All-England Club e semifinala atinsă în 2014.

Posibile adversare de care a scăpat deja Halep

*Turul III: Bogdan (63 WTA) / Pavlyuchenkova (29 WTA)

*Optimi: Cornet (42 WTA)

*Sferturi: Şarapova (24 WTA) / Kvitova (8 WTA)

*Semifinale: Garcia (6 WTA) 

*Finala: Wozniacki (2 WTA) / Stephens (4 WTA) / Svitolina (5 WTA)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite