Halep, clasamentul se face praf după French Open: Ce arată ierarhia WTA și reacția Irinei Begu

0
Publicat:

French Open 2023 a debutat cu o victorie românească, obținută de Irina Begu (32 de ani, 27 WTA), însă, din păcate, al doilea Grand Slam al sezonului nu mai are strălucirea de altă dată pentru iubitorii tenisului din România. Iar asta pentru că, spre deosebire de ultimii ani, de pe tablou lipsește Simona Halep (31 de ani), suspendată pentru consum de Roxadustat.

Halep jpg

Adevărul a scris, în ediția de Weekend, despre pagubele irecuperabile cu care se confruntă „Simo“, în așteptarea primei audieri, în acest caz. Din păcate, clasamentul mondial confirmă, în acest moment, cele scrise de Adevărul.

Concret, în ierarhia publicată, astăzi, Halep a căzut pe 35 WTA, cu un total de 1.290 de puncte. În clasamentul live, actualizat în timp real, situația româncei e și mai dramatică! Pentru că aici, cu punctele scăzute pentru French Open 2022, Halep ocupă tot poziția a 35-a, însă cu mai puține puncte: 1.220. Și mai e o problemă! În spatele ei se află 11 rivale, toate rămase în competiție la Roland Garros, cu șansa de mai aduna puncte, în următoarele zile.

În acest moment, sunt 230 de puncte între Halep (35 WTA) și Mayar Sheriff (47 WTA), în clasamentul live. Această diferență poate fi recuperată printr-o calificare în optimile French Open, realizată de sportivă din Egipt. Adică, o misiune accesibilă. Care devine și mai ușoară, în cazul sportivelor care sunt și mai apropiate de „Simo“ în clasament, în acest moment.

Așadar, la cum arată situația la ora actuală, sunt șanse mari să o vedem pe Halep, în jurul locului 50 mondial, după French Open. Iar prăbușirea ei se va accentua, după Roland Garros, din motivele arătate de Adevărul aici.

Begu, încurajări pentru Halep

Drama Simonei a fost comentată și de Irina Begu, după victoria ei, în prima zi de la French Open 2023. Întrebată de Eurosport România despre cazul de dopaj al lui Halep, Irina s-a rezumat să spună doar că a încurajat-o pe colega ei, cât a putut.

Nu știu regulile ITIA, deci nu pot să comentez foarte mult despre acest caz (n.r. - aceste amânări) pentru că nu sunt în măsură, însă pot să spun doar că îmi pare rău de Simona, că trece prin așa ceva. E ceva ce nu-ți dorești niciodată în carieră să pățești. Eu am vorbit cu ea, am ținut legătura, i-am trimis mesaje de încurajare și sper să se facă dreptate, cât mai repede, să aibă loc acel proces pentru că, până la urmă, despre asta e vorba, să-și demonstreze nevinovăția“, a spus Begu.

În turul II de la French Open 2023, Irina Begu o va întâlni pe italianca Sara Errani (36 de ani, 73 WTA), partida urmând să aibă loc, cel mai probabil, marți.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite