Halep – Badosa, meciul perfect pentru revenirea Simonei: argumentele care oferă motive de optimism ANALIZĂ

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) așteaptă să vadă programul afișat de organizatorii Miami Open pentru a afla, cu exactitate, data revenirii sale pe teren după o absență de un an și jumătate.

Badosa, cu multe probleme în circuitul feminin, începând din august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul
Badosa, cu multe probleme în circuitul feminin, începând din august 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Până atunci, constănțeanca a avut o tragere la sorți favorabilă, urmând să se dueleze cu Paula Badosa (Spania, 26 de ani, 80 WTA). Și când vedem ce jucătoare se află în runda inauguală, la Miami Open – Pliskova (46 WTA), Naomi Osaka (229 WTA) sau Sloane Stephens (41 WTA) – ne dăm seama că Halep are o oportunitate mare de a-și marca revenirea printr-o victorie.

În primul rând, Badosa, la fel ca Simona, n-a mai jucat de mult timp. Desigur, nu există termen de comparație între cele două absențe, ca durată, însă sportiva din Spania a fost văzută ultima dată în circuit pe 19 februarie. Când s-a accidentat după primul set al duelului cu Lulu Sun (155 WTA), la Dubai. Oricum și până atunci, Badosa avusese un sezon 2024 slab. Dovadă și faptul că, în acest moment, în dreptul ei e trecut următorul bilanț: 4 victorii, 5 înfrângeri.

Nu doar forma actuală a Paulei Badosa o transformă într-o jucătoare în fața căreia Simona poate spera la victorie. Iberica de 26 de ani n-a rupt gura târgului nici în 2023: 18 victorii, 9 înfrângeri și o clasare pe 64 WTA la finalul sezonului. În plus, și anul trecut, Badosa s-a confruntat cu mari probleme medicale, fiind nevoită să încheie sezonul în luna august.

Dacă luăm la puricat rezultatele înregistrate de Badosa, vom constata că aceasta e foarte departe de forma care a ridicat-o până pe locul 2 în lume, în aprilie 2022. Declinul Paulei a început în acel an, din luna august. Dovadă și faptul că a disputat 14 partide până la sfârșitul sezonului 2022. Dintre care 9 pierdute!

În fine, ultimul amănunt care întărește convingerea că Halep poate reveni în tenis cu o victorie e că Simona s-a descurcat mereu bine în duelurile cu Paula Badosa. De aici, și bilanțul de 2-0 în dreptul româncei după confruntările directe:

*2022 (Wimbledon): 6-1, 6-2 Halep

*2022 (Madrid): 6-3, 6-1 Halep

Partida Halep – Badosa, în turul I de la Miami Open, se va juca marți sau miercuri, în funcție de anunțul organizatorilor. Digi Sport transmite competiția în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite