Halep are de ce plânge. Darren Cahill, desemnat antrenorul anului. Le-a luat fața lui Mouratogou și Ivanisevic

0
Publicat:

Simona Halep a petrecut 6 ani magici alături de Darren Cahill, australianul care a reușit să o transforme pe româncă în cea mai bună jucătoare a lumii. Cei doi s-au despărțit de două ori, în 2018 și 2021, antrenorul motivând că vrea să stea mai mult cu familia. După ultimul ”divorț”, Simona a intrat pe mâna lui Patrick Mouratoglou și toată lumea știe ce a urmat. Constănțeanca și Cahill au rămas buni prieteni și probabil altul ar fi fost destinul lui Halep dacă ar fi continuat colaborarea cu instructorul de la Antipozi.

Darren Cahill, antrenorul care a reușit să o stăpânească pe Simona Halep. Foto EPA EFE
Darren Cahill, antrenorul care a reușit să o stăpânească pe Simona Halep. Foto EPA EFE

Darren Cahill s-a concentrat în ultimul an pe tenisul masculin, preluând un tânăr italian care atunci nu însemna mare lucru în ATP. Împreună cu Simone Vagnozzi, l-au dus pe Jannick Sinner sus, și au făcut din acesta principalul rival al lui Novak Djokovici. Acum, premiul pentru "Antrenorul Anului" a fost oferit unui cuplu de tehnicieni, lucru inedit, care nu s-a mai întâmplat până acum în istoria tenisului: lui Darren Cahill și Simone Vagnozzi.

Este pentru prima dată când un australian și un italian câștigă premiul ATP destinat "Antrenorului Anului". De asemenea, este prima dată când acest premiu este câștigat de o pereche de antrenori. Ambii au însă un aport uriaș la ascensiunea lui Jannik Sinner, revelația finalului de an în circuitul masculin, scrie Eurosport. Italianul a avut o creștere fulminantă și câteva meciuri memorabile, reușind, printre altele, să îl învingă pe marele Novak Djokovici.

I-a mai antrenat pe Andre Agassi și Lleyton Hewitt

În 2023, Sinner, în vârstă de 22 de ani, a cucerit primul său titlu ATP Masters 1000 la Toronto, a ajuns în finală la Turneul Campionilor și a devenit primul italian care a încheiat un sezon în Top 5 al clasamentului ATP. Numărul 4 mondial, care a încheiat anul cu un record de 64-15, a ajuns, de asemenea, în prima sa semifinală majoră la Wimbledon, sub îndrumarea lui Cahill și Vagnozzi. Sinner a câștigat patru trofee în 2023, dar și Cupa Davis cu Italia.

Cahill, care i-a antrenat pe foștii nr. 1 mondial Andre Agassi și Lleyton Hewitt, s-a alăturat echipei Sinner în iunie 2022. Acum, alături de Vagnozzi, a câștigat titlul de ”Antrenorul anului”, luând fața Craig Boynton (antrenorul lui Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), Goran Ivanisevic (Novak Djokovici), Bryan Shelton (Ben Shelton) sau Patrick Mouratoglou, care a dat greș cu Holger Rune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite