Darren Cahill, cu Halep până în pânzele albe: Unde greșește, totuși, fostul antrenor al Simonei

0
Publicat:

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani, care nu doar că o va ține pe tușă până în octombrie 2026 – excluzând o răsturnare de situație la TAS sau o rezolvare disperată a cazului despre care Adevărul a scris aici –, dar i-a și pătat întreaga carieră. Această cădere a româncei vine sub comanda lui Patrick Mouratoglou. Adevărul a explicat aici de ce colaborarea cu acest antrenor francez s-a dovedit a fi greșeala care i-a ruinat cariera Simonei.

Darren Cahill
Darren Cahill

Dacă Mouratoglou e un tip antipatic în România, după cele întâmplate în dosarul Roxadustat, în schimb, iubitorii tenisului din țară îl adoră pe Darren Cahill. Adică, pe antrenorul sub comanda căruia „Simo“ a câștigat primul ei trofeu de Grand Slam, la French Open 2018. Iar Cahill continuă să fie tot mai popular în România, deoarece și acum, când dovezile sunt împotriva fostei sale eleve, rămâne alături de ea. Ceea ce a dovedit și în cadrul unui dialog cu Jimmy și Brett Connors.

Cahill și-a reconfirmat poziția de până acum, insistând că Halep n-ar fi făcut nimic necurat. Potrivit Eurosport, australianul și-a argumentat această convingere, spunând că, de-a lungul carierei, Simona s-a înconjurat de oameni de calitate, precum Virginia Ruzici și Teo Cercel. Din păcate, fix aici greșește Cahill! Pentru că acești oameni nominalizați de el nu mai fac parte din anturajul Simonei, de când aceasta s-a lăsat pe mâna lui Mouratoglou. De fapt, de atunci au început necazurile sportivei din România!

Ce a spus Darren Cahill?

*Oamenii care mă urmăresc cred că știu deja de câteva luni că n-am nimic altceva decât susținere pentru Simona. O știu pe ea, pe familia ei, știu cum e în aceste cercuri din lumea tenisului, o cunosc pe Virginia Ruzici, omul care i-a fost agent timp de foarte mulți ani și care a fost responsabil pentru susținerea ei încă de la o vârstă fragedă.

*Eu am petrecut șase ani cu Simona, trăind și suferind în tenis, alături de Teo Cercel și alți oameni care i-au fost alături în acești ani. Felul în care se comporta față de cariera ei și cât de atentă era să nu cumva să ia ceva ilegal, să nu cumva să intre ceva ilegal în organism. Simona se asigura că verificăm de trei ori totul. Știu cât de important e și a fost pentru ea să fie curată. Nimic nu s-a schimbat.

*Știu că n-ar face nimic de acest fel, în mod intenționat. Ar fi greșit. Fără îndoială a existat o problemă cu o substanță din suplimentele pe care le lua. Până și ITIA a transmis că acceptă ideea că a existat o contaminare a unui supliment. Desigur, e responsabilă pentru asta și o știe, dar pentru mine să comentez mai mult decât am făcut-o deja ar fi greșit. Aștept să văd ce se întâmplă la TAS. Are alături de ea experți, o echipă bună, oameni care cred în ea și în nevinovăția ei.

*Eu n-am fost în echipa ei la momentul la care s-a întâmplat, Patrick Mouratoglou era antrenorul ei. Patrick a fost la audieri timp de două zile înainte de Wimbledon, așa că ei știu foarte bine care e stadiul acestui proces. Eu, pe de altă parte, nu cunosc detaliile. Dar o știu pe Simona și știu că n-ar face nimic greșit. Are toată susținerea mea și ea știe asta. Sper ca toți cei din jurul ei să știe asta. Îmi doresc ca la TAS să reiasă la suprafață adevărul și să o vedem pe teren cât mai repede cu putință pentru că asta vreau pentru ea.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite