Halep, amintiri plăcute de la ultimul meci cu o româncă: A învins fără emoţii şi apoi a şi luat trofeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (7 WTA) o va înfrunta pe Mihaela Buzărnescu (53 WTA) în turul II de la Wimbledon (miercuri, după ora 15.30, Eurosport), într-o partidă în care porneşte ca mare favorită.

Victorioase în prima zi la All-England Club, Simona Halep (7 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (53 WTA), primele două jucătoare din România în clasamentul mondial, se vor duela, miercuri, în turul II de la Wimbledon. 

E meciul pe care mulţi fani ai sportului-alb din ţară îl aşteaptă de aproape doi ani, de când şi „Miki“ şi-a scos capul în lumea bună a tenisului. Din păcate însă, această confruntare a venit, în final, într-un moment în care Buzărnescu e într-o cădere liberă, iar bilanţul ei din acest sezon vorbeşte de la sine: 8 victorii, 19 înfrângeri. 

Surprinzător, după ce a trecut de americanca Jessica Pegula (72 WTA) în turul I, Buzărnescu a aflat la interviul de la Eurosport că, în turul II, o va întâlni pe Halep. „Joc împotriva Simonei? Da?! Nu ştiam! E un meci aşteptat de multă lumea, toţi spuneau că, la un moment dat, va trebui să joc contra ei. Va fi un meci interesant, sper să câştige cea mai bună. Mă bucur că voi juca împotriva ei“, a declarat sportiva de 31 de ani. 

Halep şi Buzărnescu s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2008, la Monteroni D'arabia (Italia) pe zgură. Atunci, Halep s-a impus cu 6-3, 6-0. Atât Simona, cât şi „Miki“ au fost eliminate în turul III la Wimbledon 2018. Prima a cedat cu Su-Wei Hsieh, în timp ce Buzărnescu a fost învinsă de Pliskova. 

Ultima dată când Halep a jucat cu o româncă într-un turneu WTA a fost la 5 ianuarie 2018, în semifinalele de la Shenzhen. Atunci, constănţeanca s-a impus, fără probleme, scor 6-1, 6-4, în duelul cu Irina Begu şi, ulterior, a câştigat şi trofeul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite