Halep a ținut-o pe Lipă în fața televizorului până după miezul nopții: ce a remarcat șefa sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat că i-a plăcut partida Simonei Halep, prima după suspendarea pentru dopaj, dar a menţionat că se vede că ea a suferit în ultima perioadă.

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

"Am văzut partida Simonei, mi-a plăcut. Simona a spart gheaţa. Ar fi fost foarte frumos să câştige, dar cred că a fost conştientă că nu avea cum. Pentru că oricât de tare ai fi şi oricât de bine ai avea antrenat psihicul totuşi ea a stat un an şi ceva într-o incertitudine dacă stă patru ani şi iese definitiv din activitate sau i se reduce pedeapsa. Aşa că este mare lucru că a avut curaj să participe. Că a luat 'bătaie' este normal, dar un sportiv trebuie să ştie să şi piardă, aşa cum trebuie să ştie să şi câştige. Eu îi doresc să fie sănătoasă şi să se apuce serios de muncă pentru că din punctul meu de vedere se vede că a suferit, nu este în tonus, e slăbuţă... nu e uşor să treci prin ce a trecut ea. Doamne-ajută să o văd şi la Paris. Nu ştiu care sunt criteriile de calificare, dar probabil că acum având elanul necesar de a se antrena, cu siguranţă că poate să se califice. Dacă ea doreşte să continue şi doreşte să participe la Jocurile Olimpice trebuie să se califice şi noi trebuie să o ajutăm fiecare cu ce putem", a menţionat Lipă.

Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa (26 de ani, 80 WTA), cu 1-6, 6-4, 6-3, marţi, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8.770.480 de dolari, în meciul său de revenire în circuitul profesionist, după o absenţă de un an şi jumătate.

Șefa ANS a menţionat că nu este îngrijorată înaintea ultimelor calificări pentru Jocurile Olimpice.

"Nu ştiu de ce să ar fi îngrijorător, nu a trecut aşa de mult timp de la Forumul Olimpic unde federaţiile şi-au asumat 15 medalii. Deci dacă îţi asumi medalie, nu cred că se pune problema de calificare. Nu ştiu dacă laţul se strânge, dar calificările sunt din ce în ce mai greu de obţinut. Din această cauză eu recomand tuturor că e cel mai bine să te califici atunci când ai prima ocazie, ca să stai liniştit apoi să îţi faci planul de pregătire pentru Jocurile Olimpice cu obiectiv de medalie", a explicat Lipă.

România la Miami Open, turul I

*Halep (fără clasament) – Badosa (80 WTA)

6-1, 4-6, 3-6

*Jaqueline Cristian (82 WTA) – Parry (54 WTA)

6-7, 2-6

*Ana Bogdan (66 WTA) – Siniakova (42 WTA)

2-6, 4-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite