Halep a stat, rivalele ei „tremură“: Ce au făcut jucătoarele din Top 10 mondial în prima săptămână din noul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Simona Halep a stat în prima săptămână din noul an, nici principalele ei urmăritoare în clasamentul mondial n-au rupt gura târgului.

Cu mici excepţii, vedetele circuitului feminin au dezamăgit după vacanţă, iar cel mai mare şoc al săptămânii a fost înfrângerea suferită de Caroline Wozniacki (3 WTA) la Auckland. 

Daneza a fost învinsă de Bianca Andreescu (152 WTA), scor 4-6, 4-6. Canadianca de origine română a ajuns astfel în sferturile turneului şi a mărturisit că nici ea nu se gândea la o victorie atât de clară. „Să fiu sinceră, nu-mi vine să cred că am putut să joc aşa cu o astfel de jucătoare. Am câştigat şi nici nu ştiu ce să mai spun. Am fost răcită o bună perioadă, am şi probleme la spate, dar m-am gândit să lupt până la capăt. Fără ajutorul publicului, n-aş fi reuşit. Mi-a intrat multe lovituri, am încercat şi asta a fost bine“, a comentat Andreescu, după victoria de joi. 

Pentru sportiva de 18 ani urmează un alt meci mare, în sferturi, cu Venus Williams (39 WTA).

Buzărnescu, în cădere liberă

Dintre românce, Mihaela Buzărnescu (24 WTA) pare a fi într-o criză prelungită, după accidentarea suferită la Rogers Cup, în luna august. De atunci, „Miki“ a pierdut toate partidele disputate la simplu. Ea a fost învinsă în primul meci din noul sezon, la Brisbane, 0-6, 2-6 cu Tsurenko (27 WTA). Buzărnescu va reveni pe teren la Hobart (7-12 ianuarie), acolo unde e cap de serie numărul 1.

Ce au făcut primele 10 jucătoare ale lumii în noul sezon

Nume Ce a făcut

Halep N-a jucat

Kerber Două victorii la Hopman Cup

Wozniacki Învinsă în turul II la Auckland

Svitolina Învinsă în turul II la Brisbane

Osaka Calificată în semifinale la Brisbane

Stephens Învinsă în turul I la Brisbane

Kvitova Învinsă în turul II la Brisbane

Pliskova Calificată în sferturi la Brisbane

Bertens Învinsă în turul II la Brisbane

Kasatkina Învinsă în turul I la Brisbane

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite