Hagi propune reorganizarea financiară a cluburilor, Dragomir îl linişteşte: „Nu Hagi decide, ci Adunarea Generală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) îl vede pe „Rege“ drept înlocuitorul lui Mircea Sandu la FRF. Până atunci însă, „Corleone“ a ţinut să-l tempereze pe fostul căpitan al naţionalei, după ce acesta a venit cu un proiect revoluţionar.

„Gazeta Sporturilor“ a publicat în ediţia de joi un articol întitulat „Îl ascultă cineva pe Hagi?“. 

În materialul respectiv, „Regele“ spune că a venit cu un plan concret pentru ca, pe viitor, nicio echipă să nu aibă jucători neplătiţi, aşa cum se întâmplă acum la aproape toate formaţiile din Liga I. Cele mai bune exemple sunt chiar granzii Dinamo şi Rapid, unde fotbaliştii au restanţe salariale de patru luni! 

Ce a propus Hagi?

„Gazeta Sporturilor“ susţine că „Regele“ ar fi lăsat la sediul LPF o mapă cu proeictul său. Acesta conţine următoarele idei:

*La începutul sezonului, fiecare club e obligat să depună la LPF acte din care să reiasă fondul anual de salarii.

*Tot înainte de prima etapă, cluburile trebuie să precizeze exact ce sumă vor aloca pentru organizarea meciurilor.

*Dacă fondul de salarii e de 1.500.000 de euro pe an, iar cheltuielie de organizare se vor ridica la 250.000 de euro, atunci echipa respectivă trebuie să depună 1.750.000 de euro într-un cont LPF, drept garanţie.

*În plus, Hagi vrea ca banii din drepturile de televizare să nu mai fie împărţiţi exclusiv în funcţie de locul pe care îl va ocupa fiecare club la sfârşit de sezon.

*Finanţatorul celor de la Viitorul Constanţa a propus următorul sistem, cel aplicat şi în Premier League: 

-O treime din suma totală plătită de televiziuni să se împartă, în mod egal, celor 18 cluburi din Liga I.

-O treime din suma să fie eşalonată în funcţie de locul din clasamentul din sezonul trecut.

-O treime din sumă să se împartă în funcţie de locul ocupat la finalul fiecărei luni din sezonul în curs.  

Cum a răspuns Dragomir?

„Adevărul“ l-a contactat pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru a afla dacă, într-adevăr, Hagi a depus vreo mapă la sediul Ligii cu proiectul său.

„Nu ştiu dacă  a dus domnul Hagi vreo mapă. E posibil. Oricum, nu numai domnul Hagi a propus un proiect pentru a reglementa situaţia financiară a cluburilor. Sunt mai multe proiecte. Vom trece toate soluţiile propuse la un capitol, „Diverse“, şi le vom discuta în Adunarea Generală a LPF în luna ianuarie. Oricum, nu domnul Hagi decide pentru restul cluburilor, ci majoritatea“, a comentat Dumitru Dragomir. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite