Cine e Gino Iorgulescu, omul care vrea să-l dea jos pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii: primele sale declaraţii în calitate de candidat la şefia LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gino Iorgulescu
Gino Iorgulescu

Are un CV impresionant, cum nu prea există în structurile actuale ale fotbalului românesc. A fost fotbalist internaţional, conducător şi antrenor şi a făcut din FC Naţional una dintre echipele respectate ale primei ligi.

După ce şi-a depus candidatura la şefia LPF, Gino Iorgulescu a vorbit, pe scurt, despre ce urmează să facă pentru a câştiga alegerile.

„Am un plan detaliat“

„Adevărul“: Iniţial, Dragomir a spus că aţi depăşit termenul pentru depunerea dosarului, care ar fi fost cu 15 zile lucrătoare înainte de alegeri.

Gino Iorgulescu: Nu. M-am încadrat în termen. În statut e stipulată condiţia că ai voie să-ţi depui candidatura până cu 15 zile înainte de alegeri. Nu era vorba despre zile lucrătoare, ci calendaristice.

Ce v-a îndemnat să faceţi acest pas?

Cred că e momentul pentru o schimbare şi la LPF şi la FRF. Încă n-am discutat cu niciun club, dar am un plan bine stabilit pe care-l voi propune în zilele ce vor urma. Acest plan conţine rezolvările la problemele din fotbalul românesc.

Deocamdată, v-a propus doar Ceahlăul. Ce alte echipe vă susţin?

Nu ştiu acum, dar e bine că Dumitru Dragomir va avea un contracandidat. Am stat de vorbă cu dânsul, ne-am strâns mâinile şi ne-am urat baftă.

Cine e Gino Iorgulescu

Născut la: 15.05.1959 (Giurgiu)

Post: fundaş central, mijlocaş central, atacant

Debut în prima ligă: 31.08.1975, Sportul – „U“ Craiova 1-1

A jucat la: Sportul (1975-76 şi 1977 – 89) şi Progresul (1976-77)

Selecţii / goluri la naţională: 48 / 2

*A jucat pentru România la Euro 1984.

*A fost secund la naţională între 1990 şi 1993 şi antrenor la FC Naţional în 1998-99.

*În 1995-96 a fost în conducerea clubului Sportul. 

*Între 1996 şi 2005 a fost preşedinte la FC Naţional. Cu el în frunte, echipa a avut două clasări pe locul 2 în campionat (1996-97 şi 2001-02) şi a evoluat în Cupa UEFA.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Culisele candidaturii lui Gino Iorgulescu la şefia LPF: de ce se teme Dumitru Dragomir că poate fi dat jos din fruntea Ligii după 17 ani în funcţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite