Germania, în doliu: A murit Horst-Dieter Hottges, campion mondial în 1974. Ultimii ani de viață, un calvar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist, Horst-Dieter Hottges, campion mondial cu naţionala Germaniei în 1974, care a jucat aproape întreaga sa carieră la Werder Bremen, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani, a anunţat luni clubul din Bundesliga.

Hottges a avut 66 de selecţii pentru naţionala Republicii Federale Germania
Hottges a avut 66 de selecţii pentru naţionala Republicii Federale Germania

Citând familia fostului fundaş, Werder a indicat că Hottges a murit pe 22 iunie. În ultimii ani, el a suferit de demenţă şi a locuit într-un azil de bătrâni împreună cu soţia sa. Supranumit "picior de fier", fundaşul a venit în 1964 la Werder, de la Borussia Monchengladbach, şi a jucat 420 de meciuri în Bundesliga pentru echipa din Bremen, până în 1978, marcând 55 de goluri.

Hottges a fost campion al Germaniei cu Werder în 1965 şi vicecampion trei ani mai târziu. Echipa a trecut mai târziu printr-o perioadă slabă, dar Hottges a spus: "Cât timp cât voi juca la Werder, clubul nu va retrograda". Echipa a luat, în cele din urmă, drumul eşalonului secund în 1980, la doi ani după retragerea sa.

Hottges a avut 66 de selecţii pentru naţionala Republicii Federale Germania, cu care a jucat la trei Cupe Mondiale, încheind pe locul 2 în 1966, pe 3 în 1970 şi câştigând trofeul în 1974 în faţa propriului public. El a fost, de asemenea, campion european în 1972.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite