Eduard Novak, despre hocheiştii care au intonat Imnul Secuiesc: „Acest cântec este o valoare locală. Scandalul nu este despre imn, ci despre lipsa de respect”

0
0
Foto: Mediafax/ Andreea Alexandru
Foto: Mediafax/ Andreea Alexandru

Eduard Novak, ministrul Sportului, a reacţionat la scandalul iscat după ce hocheiştii din naţionala României au intonat imnul Ţinutului Secuiesc la un meci împotriva Ungariei. Reprezentantul UDMR a precizat că imnul nu este împotriva României, ci reprezintă „o valoare a minorităţii maghiare”.

„Aş vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naţionale pentru performanţa de a ajunge la Campionatul Mondial”, a transmis ministrul Novak, care a oferit explicaţii cu privire la evenimentul sportiv în cadrul căruia jucătorii de hochei din naţionala României au intonat imnul Ţinutului Secuiesc. 

„Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiştii din echipa naţionala nu au cântat Imnul Ţinutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana. Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naţionale care joacă.

După cum bine ştim, din păcate, naţionala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului”, a explicat Eduard Novak, printr-o postare pe Facebook. 

Ministrul Sportului a mai transmis că „după meci, galeria a început să cânte Imnul Ţinutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture”. „Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte. Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, a completat Novak. 

Vezi şi: Tensiuni în coaliţie din cauza intonării imnului Secuiesc. Lider UDMR: Jucătorii nu pot fi traşi la răspundere pentru un cântec care este o valoare locală a lor

Doi lideri ai coaliţiei continuă scandalul privind intonarea imnului Ţinutului Secuiesc de către naţionala de hochei a României

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite