Euro 2020, semifinale: Anglia, prima  finală europeană din istorie, perfomanţă umbrită de un penalty controversat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anglia

Două dintre cele mai spectaculoase echipe de la acest turneu final, Anglia şi Danemarca, s-au luptat, miercuri seara, pentru a câştiga dreptul să joace marea finală a competiţiei, împotriva Italiei.

Miza imensă a meciului jucat pe stadionul Wembley s-a făcut simţită în prima jumătate de oră, singurele acţiuni vag periculoase fiind semnate de Sterling (13) la gazde şi Damsgaard (26) la oaspeţi.

Monotonia din teren a fost întreruptă odată cu deschiderea scorului. În minutul 30, Damsgaard a prins un şut fantastic, dintr-o lovitură liberă de la peste 25 de metri, iar plonjonul spectaculos al lui Pickford nu a făcut decât să mângîie balonul cu degetul mijlociu. 

A fost primul gol primit de Anglia la acest turneu final şi pentru prima dată când băieţii lui Southgate s-au văzut conduşi, însă englezii nu s-au panicat şi au împins repede jocul spre poarta danezilor. Sterling ar fi putut egala în minutul 37, însă, din 5 metri, l-a luat la ţintă pe Schmeichel. Din fericire pentru el, ocazia ratată nu a mai contat, doar două minute mai târziu restabilindu-se egalitatea. Saka a centrat paralel cu linia porţii, mingea ar fi ajuns la Sterling, care era pregătit să pună latul pentru a trimite în plasă, însă intervenţia disperată a lui Kjaer a împins balonul în propria poartă. 

Începutul reprizei secunde a semănat cu primă jumătate de oră a meciului, singura ocazie clară aparţinând Angliei,  lovitura de cap a lui Maguire (55) fiind respinsă excelent de Schmeichel.

Danemarca nu a arătat deloc bine în ultimele minute ale timpului regulamentar, oaspeţii fiind practic înghesuiţi în propria jumtătate, dar dominarea copioasă a gazdelor nu a adus şi golul, astfel că meciul a intrat în prelungiri. 

Prima repriză a timpului suplimentar nu a venit cu nimic nou. Danemarca a trecut sporadic centrul terenului, iar Anglia a atacat în valuri, însă finalizările imprecise au dus în derizoriu dominarea sufocantă. Salvarea englezilor a venit în urma unei lovituri de la 11 metri discutabilă. Sterling a căzut în careu, după un duel cu Joackim Maehle, arbitrul a arătat punctul de pedeapsă, VAR a validat decizia, dar reluările nu au putut certifica infracţiunea. Penalty-ul a fost executat slab de Kane, Schmeichel a reuşit să respingă, însă mingea a revenit la atacantul ui Tottenham şi acesta nu a mai ratat (foto jos). 

Anglia

Din minutul 106, Danemarca a jucat în zece jucători. Mijlocaşul Mathias Jensen s-a accidentat şi a părăsit terenul, după ce selecţionerul Kasper Hjulmand epuizase toate schimbările. Chiar şi cu un om în minus pe teren, danezii au încercat să iasă mai mult la joc, însă naţionala lui Kasper Hjulmand a părut rănită şi obosită şi nu a fost în stare să pună în pericol poarta lui Pickford.

Anglia s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, acolo unde va întâlni, dumincă, tot pe stadionul Wembley, Italia.

CITEŞTE ŞI:

A fost penalty pentru Anglia? Arbitrul finalei Euro 2016 a dat răspunsul VIDEO

Anglia ia constelaţia de tulpini peste picior: Asistenţă şocantă la a doua semifinală Euro 2020 VIDEO

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Show - Phillips, Rice (Henderson '95) - Saka (Grealish '69, Trippier '106), Mount (Foden '95), Sterling - Kane. Selecţioner Gareth Southgate;

Danemarca: Schmeichel - Christensen (Andersen '79), Kjaer, Vestergaard (Wind '105) - Stryger Larsen (Waas '67), Hojbjerg, Delaney (Jensen '88), Maehle - Braithwaite, Dolberg (Norgaard '67), Damsgaard (Poulsen '67). Selecţioner Kasper Hjulmand.

Arbitru Daniel Makkelie (Olanda). Românul Ovidiu Haţegan a fost rezervă.

Euro 2020, ultimele partide

Semifinale

*Marţi, Londra: Italia - Spania 1-1 (4-2 după loviturile de departajare)

*Miercuri, Londra, Anglia - Danemarca 2-1 (1-1 după prelungiri)

Finala

*11 iulie, Londra, ora 22.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite