Emeric Ienei punctează greşelile Stelei: „Nu la jucători e problema, lotul e bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ienei 6

Steaua a pierdut la Concordia Chiajna cu 1-0, iar Emeric Ienei a identificat adevărata problemă a echipei roş albastre.

Steaua s-a făcut de râs la Chiajna, după un meci în care n-a avut nicio ocazie de gol şi a etalat un joc demn de Divizia C. În faţa unei adversar bine  organizat în apărare, echipa roş-albastră a pedalat în van, lăsând impresia unei formaţii care poate fi bătută de oricine.
“Mai jos de atât nu cred că se poate”, a spus Reghecampf după meci, recunoscând practic incapacitatea sa de a monta o echipă despre care toată lumea spune că va lua campionatul şi că nu are rival.

Emeric Ienei s-a uitat la partida de la Chiajna, însă nu a recunoscut nimic din formaţia  pe care a antrenat-o el odată : “Sincer, credeam că o să fie un meci mult mai spectaculos din partea Stelei, dar n-a fost deloc aşa, a fost un joc slab de tot, mult prea slab. Am rămas perplex să văd o partidă în care Steaua nu îşi creează nicio ocazie de gol”.

Emeric Ienei  “şi-a permis” să îi ofere nişte sfaturi lui Reghecampf prin intermediul  ziarului “Adevărul”:
Să nu mai schimbe prima echipă. “Părerea mea este că se fac prea multe experimente, titluarii se rotesc de la un meci la altul. Acum 20 de ani spuneai primul 11 al Stelei dintr-o suflare. Scuza că sunt foarte multe meciuri nu prea ţine, pentru că cea mai bună odihnă pentru jucători este antrenamentul, care trebuie conceput astfel încât să revitalizeze fotbalistul, nu să-l obosească”.
Să încerce exerciţii tactice noi. “Nu sunt de acord că nu sunt jucători de valoare, eu spun că Steaua are un lot foarte bun, dar trebuie antrenat ca să fie şi mai bun. Trebuiesc  exersate niste exerciţii astfel încât această posesie, altfel foarte bună, să fie îndreptată spre poartă, să apară şansele de gol. De asemenea, fundaşul central să fie învăţat să trimită direct spre înaintaş care să direcţioneze mingea spre extreme, de unde să vină centrări. Fără să intru în detalii tactice, consider că şi un joc mai direct pe poartă nu ar strica”.

Antrenorul Stelei 86 crede că schimbarea lui Reghecampf nu e o oportună în acest moment, însă antrenorul de 41 de ani “trebuie să mai şi asculte”. Chiar şi cu o echipă care scărâţie din toate încheieturile, Emeric Ienei susţine că Steaua n-are cum să piardă titlul din campioană, argumentând prin nivelul şi mai scăzut al adversarelor. “Mă uit la situaţia actuală a fotbalului românesc şi mă întreb cum se va încheia campionatul. Mi-e teamă că patru-cinci echipe se vor retrage. Singura soluţie este schimbarea Legii Sportului”, punctează Emeric Ienei.

Steaua are un lot foarte bun, dar trebuie antrenat ca să fie şi mai bun Emeric Ienei, antrenor Steaua 86


Toşca, umilit
Dacă altădată nu scotea un cuvânt de rău despre jucătorii săi, Reghecampf a spus după meci că patru-cinci dintre ei au fost foarte slabi. Cei vizaţi au fost Moke, Toşca, Adi Popa, Boldrin şi De Amorim. Cel mai rău a păţit-o Toşca, schimbat încă din prima repriză a meciului. “L-am înlocuit pentru că greşise patru pase la rând. Nu e posibil să joci bine la naţională şi să te prezinţi aşa la Steaua”, a afirmat Reghecampf despre  al doilea căpitan al echipei.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite