Drumul spre Euro 2024: Lotul final al României. Suntem obligați să luăm 6 puncte cu Belarus și Andorra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edi Iordănescu a anunțat astăzi cei 26 de jucători pe care se va baza pentru partidele cu Belarus și Andorra. La lot revine Florin Niță, odată portarul titular indiscutabil al naționalei.

Edi Iordănescu, aproape să ducă România la Euro 2024. Foto Sportpictures
Edi Iordănescu, aproape să ducă România la Euro 2024. Foto Sportpictures

Față de lotul preliminar, selecționerul a făcut câteva modificări: Printre jucătorii absenți de la națională se numără Marian Aioani (Farul) care a fost înlocuit de Niță, Tudor Băluță (Farul) și George Pușcaș (Genoa) - care ar fi fost suspendat pentru primul meci, și Cristi Manea. În locul lor au fost aduși Denis Drăguș (Gaziantep), Dennis Man (Parma) și Louis Munteanu (Farul).

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru jocurile cu Belarus și Andorra

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0);

MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);

ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).

Mesajul motivator al lui Iordănescu

Totodată, selecționerul Edi Iordănescu a transmis și un mesaj important, prin intermediul frf.ro: „Abordăm această acțiune cu același spirit de luptă și unitate pe care l-am consolidat. Parcurgem o perioadă extrem de condensată dintr-un program cu ritm încărcat, dar am reușit împreună să demonstrăm că nimic nu e prea greu când toți suntem concentrați total la singurul obiectiv: calificarea la EURO 2024.

Belarus - România, 12 octombrie, ora 21.45 (Antena 1)
România - Andorra, 15 octombrie, ora 21.45 (Prima TV)

În selecție, respectăm în continuare principiile care ne-au confirmat performanța. Am urmărit, am analizat și am decis cu încredere deplină în tricolorii care constituie deja un nucleu cu rezultate bune pentru România. Vă împărtășesc mesajul cu care aștept tricolorii în pregătirea partidelor cu Belarus și Andorra: Ne-am câștigat prin dăruire și sacrificii poziția, am luptat și nu depindem de nimeni în afară de noi! Suntem pe loc de calificare și neînvinși în grupă, dar să nu uităm cât de greu s-a obținut fiecare punct, ce a însemnat fiecare secundă din această campanie!

Trebuie să fim deplin conștienți și responsabili ACUM pentru ca nu cumva să ne iluzionăm că ne așteaptă cineva cu 6 puncte în aceste zile! N-am primit nimic de-a gata, ne-am câștigat prezentul iar acum trebuie să ne câștigăm și viitorul!

Devenim mai buni cu fiecare meci

Așa cum am obținut totul în această campanie, în ciuda îndoielilor de început, în fața unor adversari considerați mai valoroși, trecând peste slăbiciunile noastre și devenind mereu mai buni, așa trebuie să jucăm și acum: cu toată ființa, în fiecare secundă!

Sunt convins că românii de pretutindeni vor fi cu sufletul lângă noi la meciul cu Belarus. Iar pe teren propriu, cu Andorra, vom fi și mai puternici prin cei mai tineri suporteri din tribune. Pentru că ei sunt inima fotbalului iar noi avem responsabilitatea de a le oferi un model de performanță și de a le răsplăti dragostea cu bucurie. Cu entuziasm și convingere, Edward Iordănescu.

România poate obține calificarea la Euro 2024 cu două etape înainte de final, dacă învinge în aceste două partide, iar Israel pierde acasă cu Elveția și nu bate în Kosovo. Și în celelalte scenarii, cele 6 puncte sunt obligatorii pentru băieții lui Edi Iordănescu.

Clasament Grupa I

1. Elveția            14p (17-5)

2. România        12p (9-4)

3. Israel              11p (7-7)

4. Belarus          4p (4-11)

5. Kosovo           4p (5-8)

6. Andorra         2p (3-10)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite