Drăgușin, desființat de fani, dar lăudat de presa britanică. Românul va reveni pe banca de rezerve la Tottenham

0
Publicat:

Radu Drăgușin a fost titular pentru a doua oară la Tottenham, contra lui Luton, după ce în etapa precedentă bifase alte 90 de minute împotriva lui Fulham (0-3). Cu românul integralist, formația londoneză a învins cu 2-1, în runda cu numărul 30 din Premier League.

Radu Dragușin, victorie la primul meci ca titular pe teren propriu. Foto Facebook
Radu Dragușin, victorie la primul meci ca titular pe teren propriu. Foto Facebook

Chiar dacă acum a avut o evoluție decentă, Drăgușin va reveni cel mai probabil pe banca de rezerve a celor de la Spurs, din etapa următoare, titularul de drept Micky van de Ven fiind refăcut complet după accidentare. A fost oarecum surprinzător că antrenorul Ange Postecoglou a mers pe mâna ”tricolorului” sâmbătă seară, managerul anunțând că olandezul e apt de joc, dar probabil că nu a vrut să riște o recidivă a acestuia.

Pentru prestația sa contra lui Luton, Radu Drăgușin a fost notat cu 6,7 de Sofascore. Doar Udogie a luat un calificativ mai mic în tabăra lui Tottenham, 6.5. Heung-min Son a primit cea mai mare notă, 7,7. Romero, colegul românului din centrul defensivei, a fost notat cu 7,0. Conform site-urilor de specialitate, Drăgușin a câștigat două dintre cele trei dueluri aeriene cu atacanții adverși și tot două dintre cele patru la sol. A atins mingea de 86 de ori și a pierdut în 12 rânduri posesia, reușind 66 dintre cele 78 de pase încercate și a comis două faulturi.

Prestație solidă vs Nu poate pasa o minge

În ciuda faptului că a evoluat din nou în nota echipei, românul a fost din nou criticat pe rețelele sociale: ”Drăgușin nici nu se apropie de Van de Ven”, ”Nu poate pasa o minge! Cum a ajuns la acest nivel?”, ”Drăgușin nu a făcut un meci rău, dar e evident că nu poate juca pe poziția de fundaș central stânga” sau ”Mă tem când Drăgușin e în posesia mingii”, au fost doar câteva dintre reacții.

Totuși, presa britanică a apreciat jocul românului. Football London l-a notat cu 7 pe Radu Drăgușin, la fel ca pe Vicario, Porro, Romero, Sarr și Werner. Doar Johnson și Son au primit 8. ”O prestație solidă din partea tânărului jucător român. A fost mereu în control, inclusiv la câteva urcări în jumătatea celor de la Luton, cu mingea la picior”, au scris englezii.

Cum a fost notat de ziarele engleze

Tot nota 7 a primit din partea cotidianului The Standard, care a remarcat că „Drăgușin a crescut pe parcursul meciului și a condus bine jocul din spate, în ciuda faptului că a evoluat azi pe stânga, extrema sa mai puțin favorită”.

Jurnaliștii de la London World au fost mai critici în descrierea făcută stoperului român, pe care l-au notat cu 5: „Intrat în locul lui Micky van de Ven, care se recuperează după o accidentare, Drăgușin încă își caută drumul în Premier League. Românul este o prezență musculoasă, dar Spurs au simțit lipsa ritmului și a citirii jocului, pe care le regăseam la apărătorul batav".

Daily Mail l-a recompensat pe ”tricolor” cu nota 6: „Nu este Micky van de Ven, dar este un înlocuitor capabil. Totuși, nu are nici ritmul necesar pentru a o scoate pe Tottenham din necaz. A jucat într-o linie defensivă poate dezbinată din cauza deschiderii rapide a scorului de către adversari".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite