Fără Djokovici și Alcaraz, echipa Europei a fost distrusă în Laver Cup. McEnroe: „Le-am rupt cocoașa, baby”

0
Publicat:

John McEnroe, căpitanul nejucător al echipei Restului Lumii, a făcut show după victoria formației sale în Laver Cup, 13-2 contra Europei.

Tenismanii au fcăut show la Laver Cup 2023. Foto Getty images
Tenismanii au fcăut show la Laver Cup 2023. Foto Getty images

După ce până în 2021 echipa Restului lumii nu a mișcat în fața celei europene, în urmă cu 2 ani pierzând chiar cu 14-1, selecționeta mondială și-a luat revanșa. A câştigat ediţia 2023 a competiţiei masculine de tenis Laver Cup, reuşind să se impună cu 13-2 la Vancouver (Canada).

Europa nu s-a putut baza pe cei mai buni jucători, în frunte cu Djokovici și Alcaraz, dar nici pe Roger Federer - retras din activitate chiar la ediția precedentă - și Rafael Nadal - accidentat. Astfel că americanul John McEnroe, fost lider mondial și actual căpitan nejucător, dând startul fiestei: "Mă simt incredibil că le-am rupt cocoașa, baby! Ne-au învins de atât de multe ori, dar ne-am luat revanșa în ultimii doi ani. În 2022 a fost o bătălie pe muchie de cuțit (n.r. 13-8), dar acum am câștigat detașat", a spus McEnroe, căpitanul nejucător al Restului Lumii, citat de Tennis Majors.

Nu doar fostul număr unu mondial a fost exuberant după victoria de la Vancouver, ci și Frances Tiafoe, care a adus două victorii echipei sale: "Sunt momente incredibile. Am experimentat deja această bucurie anul trecut și, să fiu în postura de a sărbători din nou un astfel de succes mă încântă. A fost o dispută în care ne-am simțit foarte bine, acum e timpul să celebrăm".

John McEnroe, căpitanul nejucător al Restului Lumii. Foto Getty images
John McEnroe, căpitanul nejucător al Restului Lumii. Foto Getty images

De partea cealaltă, Bjorn Borg, căpitanul nejucător al echipei Europei, a recunoscut sportiv superioritatea adversarilor, pe care i-a felicitat pentru calitatea jocurilor prestate. "Echipa Restului Lumii a jucat un tenis incredibil în aceste zile, în fiecare meci jucătorii ei au fost la un nivel impresionant.

Am dat 100% și suntem dezamăgiți de rezultat și de diferența de scor. Nu ne așteptam să pierdem atât de categoric, dar trebuie să ne ridicăm pălăria în fața adversarilor, au fost la alt nivel", a spus fostul mare campion suedez.

Competiția a fost iniţiată de Roger Federer în 2017, și aduce faţă în faţă timp de trei zile, o selecţionată a Europei şi una a Restului Lumii. După patru ediţii câştigate de europeni, Restul Lumii s-a impus pentru prima oară anul trecut, în cadrul unei ediţii marcate de ultimul meci al lui Roger Federer înainte de retragere, scrie Eurosport. Partidele de vineri sunt recompensate cu câte un punct, în timp ce în zilele de sâmbătă şi duminică sunt distribuite câte 2, respectiv 3 puncte pentru fiecare victorie.

Rezultate Laver Cup

Vineri

Ben Shelton (SUA) - Arthur Fils (Franţa) 7-6 (7/4), 6-1

Francisco Cerundolo (Argentina) - Alejandro Davidovich Fokina (Spania) 6-3, 7-5

Felix Auger-Aliassime (Canada) - Gael Monfils (Franţa) 6-4, 6-3

Frances Tiafoe/Tommy Paul (SUA) - Andrei Rublev (Rusia)/Arthur Fils (Franţa) 6-3, 4-6, 10-6

Sâmbătă

Taylor Fritz (SUA) - Andrei Rublev (Rusia) 6-2, 7-6 (7/3)

Casper Ruud (Norvegia) - Tommy Paul (SUA) 7-6 (8/6), 6-2

Frances Tiafoe (SUA) - Hubert Hurkacz (Polonia) 7-5, 6-3

Felix Auger-Aliassime (Canada)/Ben Shelton (SUA) - Hubert Hurkacz (Polonia)/Gael Monfils (Franţa) 7-5, 6-4

Duminică

Ben Shelton (SUA)/Frances Tiafoe (SUA) - Hubert Hurkacz (Polonia)/Andrei Rublev (Rusia) 7-6 (7/4), 7-6 (7/5)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite