Djokovici, colosal: Recordurile care redau dimensiunea geniului său pe terenul de tenis FOTO

0
Publicat:

Odată cu triumful de la US Open 2023, Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) a egalat și recordul incredibil deținut până acum de Margaret Court (81 de ani), cu 24 de trofee de Grand Slam în palmares. Cu precizarea că australianca a cucerit doar 11 dintre titlurile ei în era Open, după 1968, când tenisul a devenit un sport profesionist. 

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Pe lângă această bornă, Nole a atins și altele, după cum se poate vedea mai jos:

*La 36 de ani și 111 zile tocmai a devenit cel mai vârstnic campion din istoria US Open.

*În ierarhia trofeelor majore, la ATP și WTA, Djokovici a trecut pe locul 1, având toate titlurile cucerite în era Open. Urmează Margaret Court (24), Serena Williams (23), Rafael Nadal (22) și Steffi Graf (22).

*E pentru a patra oară în cariera sa când Djokovici câștigă trei Grand Slam-uri în același sezon. Un record! La acest capitol, urmează Roger Federer, cu trei sezoane în care a cucerit trei trofee majore.

*Djokovici a revenit pe locul 1 mondial după US Open. Cu un avans de 3.260 de puncte (!) față de ocupantul locului 2, Carlos Alcaraz. Nole tocmai a început a 390-a săptămână în fotoliul de lider ATP. La acest capitol, deține recordul, fiind urmat de Roger Federer, cu 310 săptămâni pe locul 1 mondial.

Grand Slam-uri câștigate în circuitul ATP

1. Novak Djokovici – 24

2. Rafael Nadal – 22

3. Roger Federer – 20

Djokovici jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite