David Popovici, gest de mare campion. Cum a surprins după ce a câștigat medalia de aur la Sette Colli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici (18 ani) a câștigat proba de 100 m liber la Sette Colli, Italia, cu un nou record al competiției, 48,10 secunde. Astăzi, campionul concurează în proba de 200 metri liber, pentru ca mai apoi să continue pregătirile pentru Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka (14-30 iulie), unde are de apărat două medalii de aur.

David Popovici, mare sportiv în bazin, mare om în viața de zi cu zi. Foto EPA EFE
David Popovici, mare sportiv în bazin, mare om în viața de zi cu zi. Foto EPA EFE

La Sette Colli Trophy, concurs de top desfășurat la Foro Italico din Roma, David Popovici s-a impus ieri în proba de 100 m liber. Sportivul nostru a parcurs cele două lungimi de bazin în 48.10 secunde, nou record al competiției. Alessandro Miressi (Italia) - 48.27 s - a încheiat cursa pe locul 2, în timp ce Matthew Richards (Marea Britanie) - 48.28 s - a ieșit pe locul 3.

„Ambasador al Speranței” în campania #SperanțaNuMoareDeCancer, inițiată de clinica privată Medlife, David i-a oferit medalia, după ceremonia de premiere, unui copil care a învins cancerul. Campionul cu care ne mândrim nu e la primul gest de acest gen. El a donat de curând copiilor bolnavi de cancer medalia de aur obținută anul trecut la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber.

 „Copiii au nevoie de susținerea noastră”

Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a spus Popovici, într-un comunicat.

David are un singur concurs major în acest an, Mondialele de la Fukuoka. Anul viitor, el va da examenul carierei, la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite