Să înceapă show-ul! David Popovici, la cea mai veche competiție de natație din lume. Unde se văd cursele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru cel mai important concurs din acest an: Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie). Sportivul român speră să uimească din nou întregul mapamond, așa cum a făcut-o în urmă cu un, la Budapesta, unde s-a încoronat dublu campion mondial la 100 şi 200 m liber.

David Popovici revine la Roma, unde a cunoscut cele mai mari succese. Foto EPA EFE
David Popovici revine la Roma, unde a cunoscut cele mai mari succese. Foto EPA EFE

După o perioadă de antrenamente bulversată puțin de susținerea Bacalaureatului, David va afla în weekend exact unde se află în acest moment la ediţia a 59-a a Sette Colli Trophy de la Foro Italico, o competiţie internaţională de nivel înalt care se desfăşoară de vineri până duminică la Roma, considerată cea mai veche din lume. Campionul lumii a povestit înainte de plecarea spre Italia cum stă cu pregătirea și cum i-a afectat susținerea examenelor ședințele de pregătire

Ca de obicei, David Popovici spune că nu se teme de nimeni și e pregătit să se bată cu orice rival din lume, ba chiar îi invită pe aceștia să dea ceea ce au mai bun din ei. Deh, mentalitate de campion. ”Dorința mea e să vină, să fie și mai bun decât mine sau să se apropie cât mai mult de mine.

Cum gestionează presiunea

Așa ne putem întrece, pentru că dacă nu ai competiție nu o să se simți bine atunci când câștigi”, a declarat David pentru SportsNet, partener Adevărul. Sportivul nostru știe că va fi presiune - din exterior - pe umerii săi la Mondiale, unde are de apărat două titluri, dar, ca de obicei, însă încearcă să nu o bage în seamă: „Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, dar ține de mine dacă o accept sau nu. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine, care va fi la nivele joase”.

Abia așteaptă Campionatele Mondiale

Înotătorul spune că pe măsură ce se apropie Mondialele, ședințele sale devin mai interesante, pentru că are un obiectiv concret pentru care să se pregătească. ”Aș spune că antrenamentele devin mai plăcute pe măsură ce ne apropiem de competiție. Asta și pentru că îmi place mai mult să mă antrenez în aer liber. E un pic mai ușor să te pregătești când știi concret pentru ce o faci”.

În concursul din Italia, finala probei de 100 m liber are loc sâmbătă, iar cea de 200 m liber este prevăzută să se desfășoare duminică. Apoi, la Mondialele de la Fukuoka, România va avea doar doi reprezentanţi, pe David Popovici şi pe Andrei Anghel.

TVR INFO transmite în direct finalele Sette Colli Trophy, sâmbătă şi duminică, 24 şi 25 iunie, de la ora 20.10, respectiv ora 20.05

Adverdsari de top în Italia

Printre concurenţii de top cu care David își va măsura forțele se numără britanicii Tom Dean, campion olimpic la 200 m liber, Lewis Burras, deţinătorul recordului naţional la 100 m liber, Matts Richards şi Duncan Scott, campioni olimpici cu ştafeta de 4x200 m liber, dar și ungurul Kristof Milak, campion olimpic la 200 m fluture, şi italianul Thomas Ceccon, campion mondial la 100 m spate şi ştafetă 4x100 m mixt.

Românii de la Foro Italico

La Foro Italico vor fi prezenţi şi alţi înotători români, care vor profita de acest concurs de verificare pentru competiţiile ulterioare: Alexandru Stoica (50 şi 100 m liber), Daniel Nicuşan (50, 100 şi 200 m bras), Denis Popescu (50 şi 100 m spate, 50 m fluture), Andrei Anghel (50, 100 m spate, 50 m fluture), Tobias Dumitrache (50, 100 şi 200 m fluture), Andrei Ungur (50 şi 100 m spate, 50 m fluture, 100 m liber), Daniel Martin (50 şi 100 m fluture), Mihai Gergely (50, 100 m liber, 200 m mixt), Henrietta Fangli (50, 100 şi 200 m bras), Victoriţa Bogdăneci (50, 100 m fluture).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite