David Popovici, la balul de absolvire a liceului. Ce nu va face nici în ruptul capului sportivul român

0
Publicat:

David Popovici are ca obiectiv două medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Fukuoka (Japonia, 13-30 iulie), în probele sale favorite, 100 și 200 metri liber. Campion mondial en titre, și deținător al recordului mondial la 100 metri liber, înotătorul român concurează în acest weekend la Sette Colli Trophy, concurs de top în care va afla la ce nivel se situează înainte de startul Mondialelor.

David Popovici are un singur concurs tare în acest an, Campionatul Mondial. Foto EPA EFE
David Popovici are un singur concurs tare în acest an, Campionatul Mondial. Foto EPA EFE

David a povestit pentru Sportsnet că Bacalaureatul i-a dat puțin peste cap pregătirea, dar, cu toate acestea, spune că nu va lipsi de la banchetul de final de liceu. „Am prevăzut perioada de antrenamente din timpul Bacalaureatului, dar tot a fost un pic haotic. Nu am mai avut atât de mult de învățat până acum.

Dar ne-am descurcat, chiar dacă am pierdut câteva antrenamente. Nu a fost nimic ce nu a putut fi recuperat”, a declarat starul înotului mondial, care a făcut și o dezvăluire inedită, mărturisind ce nu va face nici în ruptul capului: ”Da, o să mă duc la banchet. Dar nu voi dansa, pentru că nu-mi place”.

E la nivelul așteptat

David Popovici a fost completat de antrenorul său, Adrian Rădulescu, cel care îi e alături de la 9 ani și care a dat asigurări că elevul său e în grafic cu pregătirea: „Suntem unde ne-am dorit, unde am crezut că o să fim în momentul acesta, chiar și după perioada asta mai deosebită, cu examenul de Bacalaureat”.

Așadar, sportivul nostru e gata de noi provocări. La Cupa României de la Otopeni, competiție pe care a luat-o ca pe un ”antrenament”, totul a fost în grafic. La Sette Colli Trophy - cea mai veche competiție de natație din lume -, adversarii vor fi mult mai tari, dar probabil că David își va da din nou măsura valorii.

După aceea, la Mondialele de la Fukuoka, urmează din nou depășirea unor limite. Pentru că, pentru David Popovici acesta este țelul principal: să înoate de plăcere și să devină și mai bun, și mai bun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite