Dan Șucu, disperat, ia jucători de la Hagi: Rapid, transfer spectaculos de la campioana Farul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E clar: Rapid simte presiunea după ce echipa a ajuns pe locul 11 în Superliga, la 7 puncte de liderul FCSB care a disputat și un meci mai puțin! Iar asta în anul centenarului în care obiectivele anunțate de conducere au fost o clasare pe locurile 1-3 și câștigarea Cupei României. Cum sezonul riscă să fie compromis foarte repede, la ce rezultate au fost până acum, șefii au trecut la măsuri. Deocamdată, Cristiano Bergodi (58 de ani) primește întăriri, nu și critici din partea cuplului Dan Șucu – Victor Angelescu.

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

Iar astăzi, la o zi după înfrângerea cu Petrolul, care a aruncat echipa în brațele haosului, acționarii giuleștenilor au făcut o mutare spectaculoasă. Andrei Borza (17 ani), fundaș stânga, unul dintre cei mai buni jucători ai Farului în sezonul trecut când s-a câștigat titlul, va ajunge la Rapid. Mutarea a fost confirmată pentru Fanatik de impresarul Ioan Becali.

Andrei Borza (17 ani), un jucător de bază pentru Farul
Andrei Borza (17 ani), un jucător de bază pentru Farul

Așadar, Borza, cotat de transfermarkt.com la un milion de euro, va îmbrăca tricoul Rapidului. Farul, clubul patronat de Gheorghe Hagi (58 de ani), va încasa 800.000 de euro în contul transferului și va păstra un procent de 15 la sută dintr-o vânzare ulterioară a lui Borza de către Rapid. Fanatik a precizat că impresarul Ioan Becali vrea o clauză de reziliere de 3 milioane de euro în contractul lui Borza cu Rapid, dar oficialii giuleșteni vor ca această sumă să fie mai mare. Vorbim însă despre un amănunt care nu va afecta realizarea transferului. Ceea ce reiese și din declarația oferită de Ioan Becali pentru sursa citată. Se știe că Giovanni refuză să dea detalii despre un transfer, dacă n-are certitudinea că el se va și realiza.

Ce a declarat Ioan Becali?

*Jucătorul a fost mulțumit de contractul pe care i l-am aranjat cu Rapid. Gică Hagi urmează să vorbească cu Rapid și să se înțeleagă asupra sumei de transfer. Cred că, după ce Rapid a pierdut aseară, îi găsești mai greu acum pentru că dorm, sunt obosiți, dar oricum asta rămăsese. Eu de două zile m-am înțeles cu Rapid, l-am chemat pe Gică (n.r. – Gheorghe Hagi) și i-am zis că m-am pus de acord să se pună și el de acord. Vom vedea.

*E o mutare bună. Borza vine de la o echipă bună, dar cu spectatori puțini. La Rapid e atmosfera care e indiferent de rezultat. E la București, scouterii vin la București. Le e greu să mai facă 2-3 ore până în Constanța sau până în Brașov sau Craiova. E ușor de prezentat viitorilor cumpărători, doritori de tinere talente. Cu ocazia asta, dacă ar fi ceva după un an sau doi, pentru că jucătorul are doar 17 ani, va fi bine și pentru Rapid, și pentru Farul probabil care va păstra câteva procente în această afacere.

*Borza e un copil liniștit, un copil crescut bine într-o familie de sportivi. Vine de la o echipă unde a crescut frumos, civilizat. Vine la Rapid, într-o nebunie, într-o atmosferă care nu poate să-i dea decât un avantaj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite