Petrolul a câștigat meciul cu Rapid în Superligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul Ploiești a învins echipa giuleștenilor cu scorul de 2-0, pe terenul rapidiștilor, într-un meci spectaculos, desfășurat în etapa a cincea a Superligii de fotbal, scrie Agerpres.

Fotbaliștii Ploieșteni FOTO Sport Pictures
Fotbaliștii Ploieșteni FOTO Sport Pictures

Petrolul s-au impus în ''Primvs Derby" prin două autogoluri, marcate de Răzvan Oaidă (63) şi Borja Valle (90+5).

Începutul meciului nu a fost marcat de ocazii importante de gol, doar spre finalul primei reprise au fost situații notabile. Christian Irobiso (40) a reluat centrarea lui Jair, dar portarul Horațiu Moldovan a respins în transversală.

Rapidiștii au reușit să înscrie prin Marko Dugandzic (42), dar golul a fost anulat pentru un fault la Bart Meijers. Rapid a mai avut ocazie importantă prin Răzvan Oaidă (44), dar a încercarea lui a fost blocată de portarul Lukas Zima.

Partida a fost întreruptă între minutele 8 și 13 din cauza fumigenelor aruncate de galeria Petrolului. Prima ocazie a ploieștenilor din a doua repriză a venit prin Paul Papp, care a încercat o lovitură cu capul pe lângă țintă.

Jocul a fost interupt de un nou spectacol pirotehnic făcut de această dată de suporterii giuleșteni, între minutele 50-56. Petrolul a deschis scorul executat de Valentin Țicu în minutul 63. "Primvs Derby", este numele duelului tradițional dintre Rapid şi Petrolul, a ajuns la întâlnirea cu numărul 81 în principala competiţie internă.

Până-n prezent, Rapid şi-a trecut în cont 37 de victorii, ploieştenii s-au impus de 22 de ori, iar alte 22 de partide s-au terminat la egalitate.

Petrolul a bifat a cincea sa victorie în deplasare, precedenta datând din 26 octombrie 1996, potrivit LPF, când se impunea cu 1-0. Rapid are o singură victorie în acest sezon şi doar două puncte în trei partide jucate pe teren propriu. Petrolul a reuşit a doua victorie consecutivă, după ce a dispus de campioana Farul cu 3-2, în etapa trecută.

FC Rapid Bucureşti - FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-0), Superbet Arena Giuleşti - Bucureşti

Au marcat: Răzvan Oaidă (63, autogol), Borja Valle (90+5, autogol).

Arbitru: Andrei Florin Chivulete; 

arbitri asistenţi: Andrei Constantinescu, Mihăiţă Necula (toţi din Bucureşti); 

al patrulea oficial: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)

Arbitru video: Bogdan Dumitrache (Bucureşti);

arbitru asistent video: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea)

Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) - LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite