Dan Petrescu: „Messi merită să ia Cupa Mondială. E cel mai bun din istoria fotbalului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Dan Petrescu, acum antrenor al formaţiei CFR Cluj, a mărturisit miercuri că îşi doreşte ca argentinianul Lionel Messi să câştige Cupa Mondială, pentru că, în opinia sa, este de departe cel mai bun jucător din istoria fotbalului.

 Lionel Messi. FOTO Getty
Lionel Messi. FOTO Getty

Naționala Argentinei, dublă campioană a lumii, va întâlni duminică în finala Cupei Mondiale 2022 câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se înfruntă - miercuri seara -  Franţa, deţinătoarea trofeului, și Maroc revelaţia CM 2022.

„Sincer, mi-aş dori foarte mult ca Messi să câştige Cupă Mondială. După părerea mea, Messi e cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Am zis-o de 1.000 de ori, e părerea mea. Unii zic de Pele, de Maradona, eu zic că Messi este de departe cel mai bun din istorie. Şi de aceea el merită să ia şi Cupa Mondială. Sută la sută Messi se retrage de la naţională după Cupa Mondială. Nu cred că va mai juca. Chiar dacă pierde finala eu zic că se va retrage", a afirmat Petrescu, citat de Agerpres.

„Asta e cheia succesului, dacă cineva înţelege fotbalul”

Potrivit tehnicianului de la CFR Cluj, în fazele superioare ale CM din Qatar au ajuns selecţionatele care au mizat pe apărare şi nu cele care au arătat un fotbal spectaculos.

Argentina s-a calificat jucând ce trebuie. Din păcate unii specialişti s-au cam înşelat la Mondialul ăsta crezând că tiki-taka e câştigătoare. Tot timpul s-a spus că fanii doresc un fotbal spectaculos... dar eu zic că fanii Spaniei doreau să fie în finală, precum cei ai Portugaliei sau Braziliei. Nu îi interesa pe ei de tiki-taka, de vrăjeala asta cu pasele... cel mai important e rezultatul. Argentina e în finală... îl are pe Messi şi s-a apărat foarte bine. Asta e cheia succesului, dacă cineva înţelege fotbalul. Argentinienii s-au apărat extraordinar, nu le-au dat nicio şansă croaţilor. Şi dacă îl ai pe Messi şi te aperi foarte bine meriţi să fii campion mondial. Franţa se apără foarte bine şi îi are pe Mbappe şi Giroud... dacă îl avea şi pe Benzema era şi mai greu pentru adversarii lor. Deci echipele care ştiu ce vor au ajuns acolo”, a mai spus Dan Petrescu.

„Noi, CFR Cluj, suntem criticaţi de cinci ani

Și despre Maroc fostul internaţional Dan Petrescu spune că s-a apărat extraordinar până acum.

De aia e în semifinale, nu pentru că a jucat excelent. Dacă ştii să te aperi bine ai şanse mari... lucru pentru care noi, CFR Cluj, suntem criticaţi de cinci ani. Nimeni nu credea că Maroc va ajunge aici. Nici eu nu credeam că va ajunge Croaţia din nou aici. Ştiam că are jucători buni, dar credeam că e prea mult să ajungă încă o dată în semifinale. Eu mergeam pe Brazilia, Germania şi Olanda. Dar surpriza face parte din fotbal", a spus Dan Petrescu, potrivit Agerpres.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite