CTP, după incidentul provocat de Irina Begu la Roland Garros: „Dacă era descalificată, nu consideram asta o nedreptate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a criticat-o dur pe Irina Begu şi consideră că o descalificare a sportivei din România nu ar fi fost nedreaptă. El spune că un profesionist adevărat nu ar arunca niciodată cu racheta în zona spectatorilor.

„Irina e o jucătoare admirabilă, muncitoare, constantă. Realizează rezultate uimitoare uneori. E in turul 3 la Roland Garros. Datul cu racheta de pâmânt, care putea să accidenteze un copil, nu e în regulă. Dacă era descalificată, nu consideram asta o nedreptate. Nu se face aşa ceva. Mai arunci cu racheta, dar nu aproape de tribună. 

Un profesionist are sentimentul dimensiunii terenului. Nu arunci când eşti aproape de fani. La mijlocul terenului, departe de arbitri, fani, copii de mingi, da, se poate face aşa ceva, iei un avertisment şi asta e. 

Aspectul pregătirii psihice e aproape inxistent în tenisul românesc. Nu se ia în considerare. Nu există în capul lor că pregătirea psihică trebuie pusă la nivelul celei fizice. Nu se ia în calcul acest lucru. Nu există psihologi la noi, doar pe plan extern şi sunt foarte scumpi”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenţie telefonică la Pro Arena.

Irina Begu, aproape să fie descalificată la Roland Garros după ce a lovit un copil cu racheta VIDEO
Irina Begu, aproape să fie descalificată la Roland Garros după ce a lovit un copil cu racheta VIDEO

Captură Eurosport

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a fost aproape de descalificarea de la Roland Garros. În setul decisiv din victoria cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA), scor 6-7, 6-3, 6-4, românca şi-a izbit racheta de pământ, iar aceasta a ricoşat către o zonă înţesată de spectatori. Begu a primit un avertisment pentru comportament nesportiv din partea organizatorilor turneului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite