Corespondenţă de la Paris: momente jenante la conferinţa României. Cum ne facem de râs în faţa presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

La cum s-au prezentat în faţa jurnaliştilor, ar fi fost mai bine ca Anghel Iordănescu şi elevii săi să lipsească de la întâlnirea cu ziariştii.

Pe lângă faptul că a “faultat” din nou limba română, după cum “Adevărul” a scris aici, Anghel Iordănescu a arătat, încă o dată, că n-are niciun pic de respect pentru jurnaliştii cu care intră în contact. 

Înainte de dialogul românilor cu presa internaţională, a avut loc conferinţa elveţienilor. Care a început la timp! În schimb, Iordănescu şi elevii săi au venit în sală cu zece minute întârziere, spre nemulţumirea tuturor. Nu e prima dată când românii nu sunt în stare să se ţină de un program pe care, culmea, chiar ei îl fixează!

Nu sunt atenţi la întrebări

Una dintre primele întrebări a venit din partea reporterului Digi Sport, Sebastian Perju, cel care a precizat, din capul locului, că aşteaptă un răspuns de la toţi cei trei jucători prezenţi în sală.

Keşeru şi-a expus părerea, după care i-a venit rândul lui Chipciu să vorbească. “Poţi să repeţi, te rog, întrebarea? Nu mi-am dat seama că e adresată tuturor”, a spus mijlocaşul Stelei. Astfel, cei de la UEFA au fost nevoiţi să-i dea, din nou, microfonul reporterului de la Digi Sport, iar acesta a repetat tot ce spusese cu câteva secunde mai devreme.

Incapabili să zică ceva profund

Alt moment jenant: un reporter britanic i-a chestionat pe fotbaliştii români în legătură cu intenţia Angliei de a ieşi din zona UE. Ceea ce ar putea îngreuna transferul unor jucători din România în Premier League, dar i-ar pune într-o situaţie dificilă şi pe românii care se duc la muncă în Anglia.

După ce şi-a pus întrebarea, în mod detaliat, toţi cei aflaţi la masă, în frunte cu Anghel Iordănescu, au ridicat din umeri. “N-am înţeles...Ce a zis?”, au mormăit cei patru, deşi toate întrebările sunt traduse în română.

Într-un final, Săpunaru a spus atât: “Orice jucător îşi doreşte să joace în Premier League”.

Fără chef, fără bun simţ

A urmat un jurnalist francez cu întrebarea sa. În loc de răspuns, Săpunaru a început să râdă spre Chipciu: “Mai răspunde şi tu”.

Ofiţerul UEFA le-a spus jurnaliştilor că, după alte două întrebări, jucătorii vor fi lăsaţi să plece pentru a se pregăti pentru antrenament, iar Anghel Iordănescu va mai primi câteva întrebări. A fost momentul în care, vizibil iritat, “Generalul” a spus: “Cu toţii avem antrenament!”. 

Oficialul UEFA s-a schimbat la faţă, mai ales că, la conferinţele altor ţări, într-adevăr, antrenorul stă un pic mai mult decât fotbaliştii chemaţi la întâlnirea cu presa.

Iordănescu a explodat: “Eşti un mincinos! Mai bine stăteai acasă”

Conferinţa României s-a încheiat cu un scandal în toată regula. “Gazeta Sporturilor” a scris, în ultimele zile, două articole care l-au scos din sărite pe selecţioner.

*Despre faptul că Iordănescu n-ar mai fi lucid şi că s-ar comporta urât cu secunzii săi

*Despre faptul că Denis Alibec ar fi fumat în pauza jocului cu Franţa

Veridicitatea celor două subiecte, mai ales a celui legat de Alibec, rămâne sub semnul întrebării. Cert e că, lipsit de eleganţă, Iordănescu a explodat în faţa jurnaliştilor din alte ţări, nedumeriţi de ce se întâmplă.

La întrebarea jurnalistului Justin Gafiuc de la “Gazeta Sporturilor” despre Alibec, “Generalul” a luat foc: “În primul rând, sunteţi un mare mincinos! Alte amănunte vă dau între patru ochi. Atomsfera e foarte bună. Nu e vorba că i-aş lua apărarea lui Alibec. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus că Alibec ar fi fost la cabine sau că ar fi fumat. Dezinformaţi presa şi opinia publică din România. Sunteţi un ziarist care, din punctul meu de vedere, era mai bine dacă rămâneaţi acasă”.

Naţionala Elveţiei e plină de imigranţi. Deţine recordul în Europa

Legătură strânsă între un deputat rus care ne-a făcut ţigani şi violenţele ruşilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite