Corespondenţă de la Paris: ce au spus Iordănescu, Chipciu, Keşeru şi Săpunaru înaintea meciului cu Elveţia. Un nou dezacord făcut de antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordanescu

Selecţionerul tricolorilor a prefaţat, alături de trei dintre elevii săi, a doua partidă pe care tricolorii o vor disputa la Euro 2016.

Anghel Iordănescu (selecţioner România): Urmează un meci extrem de important pentru fotbalul românesc. Principala problemă, după jocul cu Franţa, a fost refacerea fizică şi mentală a fotbaliştilor. Contra Elveţiei, ne dorim să vedem că am reuşit. Am făcut un meci bun cu Franţa. Am avut momente bune şi mai puţin bune, am reuşit, la începutul celor două reprize, să avem oportunităţi de a marca. La final însă, a trebuit să admitem că Franţa a câştigat.

E o atmosferă bună în cadrul lotului, de lucru. Vrem să fim concentraţi, ne aşteaptă o echipă valoroasă şi va fi un meci extrem de dificil.

Trebuie să fim realişti, sunt sigur că vom avea un meci greu în care ambele echipe poate câştiga (dezacord făcut de selecţioner). Elveţia are jucători care provin din campionate tari. Are o mare experienţă, din 2004 a participat la toate competiţiile majore şi sunt convins că va fi un meci dificil. Ce s-a întâmaplt cu Franţa a trecut, avem viitorul în faţă şi totul depinde de echipa noastră naţională. Sper ca băieţii să fie motivaţi, fiindcă obiectivul e calificarea din grupă.

Într-adevăr, am luat multe goluri în ultimele meciuri şi suntem preocupaţi. Dar ne bucurăm că am tot marcat în ultimele partide. Sunt semne care ne dau speranţe. Să sperăm că vom marca în meciul cu Elveţia, fără să luăm gol.

Ultimul meci cu Elveţia, dacă nu mă înşel, a fost în SUA, la Mondialul din 1994, cu Roy Hodgson antrenor. Noi veneam după un meci bun cu Columbia. Am intrat şi puţin înfumuraţi pe teren. De atunci, am legat o prietenie cu antrenorul Angliei de astăzi, chiar dacă rezultatul, de 1-4, mi-a lăsat o amintire neplăcută.

Un antrenor întotdeaună găseşte ceva ca să-şi reproşeze. Ce îmi reproşez după partida cu Franţa, rămâne pentru mine. Am primul 11 conturat, în linii mari, pentru întâlnirea cu Elveţia.

Claudiu Keşeru (atacant România): Revin pe “Parc des Princes”, stadionul pe care am mai jucat de cinci ori, dacă nu mă înşel, şi de la care am amintiri foarte bune.

Nu ştim echipa de start, doar nea Puiu ştie. Îmi doresc foarte mult să joc acest meci şi voi fi motivat 150 la sută.

Alex Chipciu (mijlocaş România): Suntem optimişti în continuare. Am reuşit un joc foarte bun cu Franţa, doar neşansa a făcut să pierdem. Acum vrem să câştigăm cu Elveţia şi să ne calificăm. Cred că avem o echipă foarte bună. Nu ştiu dacă suntem favoriţi sau dacă aşa a zis antrenorul Elveţiei ca să ne relaxeze. România e echipă foarte bună, cum a arătat meciul cu Franţa, de aceea, lumea ne face favoriţi. Nu ne vom relaxa şi vom intra pe teren pentru a câştiga partida cu Elveţia.

Franţa are jucători mult mai buni decât naţionala Elveţiei, dar va fi un meci la fel de greu cu Elveţia.

Am jucat sub o presiune permanentă, în acest sezon, însă doar din partea oamenilor şi a suporterilor. Eu n-am simţit-o, fiindcă nu mă interesează ce crede lumea. Nea Puiu ştie dacă sunt pregătit pentreu 90 de minute. Nu contează dacă joc eu, important e să câştige echipa.

Cristi Săpunaru (fundaş România): Am rămas cu o mică frustrare după partida cu Franţa. Elveţia joacă un fotbal frumos, dar sperăm să câştigăm ca să ajungem în optimi. Trebuie să batem, dacă vrem calificarea din grupă. Elveţia are o posesie prelungită a balonului şi îşi gestionează foarte bine momentele de joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite