CM 2014. VIDEO. Grupa G: Germania şi SUA, „la braţ“ în optimile de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Germania a învins la limită SUA, scor 1-0, ambele echipe s-au calificat în optimile CM 2014. Portugalia a câştigat cu Ghana (2-1), a acumulat acelaşi număr de puncte (4) ca şi SUA, dar a fost eliminată din cauza golaverajului inferior.

Deşi s-a discutat foarte mult în mass-media mondială despre un posibil egal între Germania şi SUA, care ar fi calificat fără emoţii ambele echipe în optimi, până la urmă la Recife s-au impus favoriţii, la limită. 

Partida fost dominată copios de alertă de nemţi, care au marcat însă o singură dată, în minutul 55, prin Thomas Muller, cu un şut superb, de la limita careului mare, în diagonală. 

Vezi aici rezumatul meciului Germania - SUA

Calificarea americanilor n-a fost pusă în niciun moment în pericol, pentru că în celălalt meci, de la Brasilia, Portugalia (sau Ghana) ar fi trebuit să câştige la o diferenţă mare, ambele având un golaveraj inferior. 

S-au impus lusitanii, scor 2-1, golul victoriei fiind marcat de Ronaldo, în minutul 80. 

Vezi aici rezumatul meciului Portugalia - Ghana

Portugalia se întoarce acasă în primul rând din cauza „masacrului“ suferit în meciul de debut, în faţa Germaniei (scor 0-4), care i-a distrus golaverajul. 

Clasament final grupa G: 

1. Germania 7 puncte (golaveraj 7-2)

2. SUA 4 puncte (4-4)

3. Portugalia 4 punct (4-7).

4. Ghana 1 punct (4-6)

Germania va întâlni în optimile de finală Algeria (luni, ora 23.00, TVR 1), iar SUA se va înfrunta cu Belgia (marţi, ora 23.00, TVR 1).


Germania şi SUA ar scăpa de emoţiile calificării cu un egal. De altfel, speculaţiile pe seama partidei au pornit de la situaţia de pe cele două bănci tehnice. Joachim Low, antrenorul Germaniei, a fost secundul lui Jurgen Klinsmann, selecţionerul Statelor Unite. 

În cealaltă partidă, Ghana se confruntă cu un caz grav de indisciplină, Boateng şi Muntari fiind excluşi din naţională înaintea jocului cu Portugalia. 
 

LIVETEXT, ora 19.00

Germania - SUA 1-0

Germania: Neuer - Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes -  Lahm, Schweinsteiger, Kroos - Özil, Podolski, Muller

SUA: Howard - Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley - Beckerman, Jones - Zusi, Bradley, Davis - Dempsey
 

Min. 1 A început meciul 

Min. 8 Thomas Muller a trecut pe lângă deschiderea scorului, Howard a reţinut mingea. 

Min. 10 Germania a mai ratat o ocazie, prin Ozil şi Howedes, care au şutat în aceeaşi fază. 

Min. 28 Cea mai importantă fază de până acum este un „fault“ pe care arbitrul l-a făcut asupra lui Jermaine Jones. Pe o fază de atac a americanilor, mijlocaşul şi centraul Irmatov (Uzbekistan) s-au ciocnit reciproc

Min. 45 Pauză 

Min. 46 A început repriza secundă. Schimbare la Germania. A ieşit Podolski, a intrat Klose, golgheterul all-time al CM, la egalitate cu brazilianul Ronaldo (15)

Min. 55 GOL Germania. A marcat Muller, cu un şut plasat, în diagonală, de la 18 metri. Gol superb, care-l duce pe Muller pe primul loc în topul marcatorilor de la actualul CM, cu patru goluri, la egalitate cu Neymar şi Messi

Min. 70 Germania este cea care controlează partida şi după ce-au deschis scorul. Americanii n-au reuşit până acum niciun şut pe poarta europenilor. 

Min. 74 Ne cerem scuze faţă de arbitrul Irmatov. Jermaine Jones se ciocneşte violent, de data aceasta de un coechipier, Bedoya. Semn că Jones, mijlocaş american de origine germană, nu stă prea bine în teren

Min. 90 Partida va fi prelungită cu patru minute

Min, 90+3 Singurele două ocazii ale americanilor vin în prelungiri. Şutul lui Bedoya e blocat, printr-o alunecare, de Lahm, apoi Dempsey reia cu capul, din 4 metri, puţin peste poarta lui Neuer. 

Dempsey FOTO Reuters

Ocazia lui Dempsey. FOTO: Reuters

Min. 90+4 Final. Germania - SUA 1-0 şi cele două echipe se califică în optimi. 

portar ghana reuters

Portarul Ghanei, Dauda, se roagă înaintea partidei FOTO Reuters

Portugalia - Ghana 2-1

Portugalia: Beto - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Andre Amorim - William Carvalho, Joao Moutinho, Miguel Veloso - Nani, Eder, Cr. Ronaldo

Ghana: Dauda - Afful, Mensah, Boye, Asamoah - Atsu, Badu, Rabiu, Dede, A. Ayew - A. Gyan, Maris

Min. 1 A început partida

Min. 12 Ronaldo a irosit prima şansă a Portugaliei, şutul lui din lovitură liberă fiind respins de Dauda. 

Min. 31 GOL Portugalia. Lusitanii trec în avantaj de fapt printr-un autogol, autor Boyle. Un autogol dezastruos, după încă o eroare a unui arbitru central, Shukralla (Bahrain). Acesta s-a aflat pe direcţia unui atac al africanilor, iar balonul a sărit la lusitani. Apoi, centrarea lui Veloso a fost deviată nefericit, în propria poartă, de fundaşul central. 

Min. 45 Pauză. 

Min. 46 A început repriza secundă

Min. 57 GOL Ghana. A marcat Asamoah Gyan, cu capul, din centrarea lui Kwadwo Asamoah

Gyan Ghana FOTO Reuters

Golul marcat de Gyan. FOTO: Reuters

Min. 70 Egalul nu le ajută pe niciuna dintre cele două echipe, care rămân, ambele, cu două puncte. La aceste scoruri, 1-1 şi 1-0, mai departe se califică Germania (7 puncte) şi SUA (4 puncte). 

Min. 80 GOL Portugalia. A marcat Ronaldo, după o respingere eronată a goalkeeper-ului ghanez 

Min. 90 Patru minute de prelungire

Min. 90+4 Final. Portugalia - Ghana 2-1, iar ambele echipe sunt eliminate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite