Christopher Eubank, senzație la Wimbledon! Fostul analist TV l-a învins pe Tsitsipas și a ajuns în sferturi VIDEO

0
Publicat:

Mai bine mai târziu decât niciodată! O demonstrează tenismenul american Christopher Eubanks, care la 27 de ani este în plină ascensiune. Deși până în această vară nu a cucerit niciun titlu, el este acum considerat un „geniu” al jocurilor de circuit. La Wimbledon, sportivul s-a calificat în sferturile de finală.

Christopher Eubanks la Wimbledon FOTO Twitter/Jose Morgado
Christopher Eubanks la Wimbledon FOTO Twitter/Jose Morgado

Christopher Eubanks a visat să joace în marile turnee de Grand Slam, însă până de curând, nu a reușit să treacă niciodată de turul secund. Americanul a urmat tenis de colegiu la Georgia Tech, apoi a debutat, în anul 2015, în circuitul ATP. Din păcate, în ciuda efortului depus, rezultatele au fost dezamăgitoare. La Wimbledon, el nu fusese niciodată pe tabloul principal.

De la analist TV, din nou în teren

În vârstă de 27 de ani, Christopher Eubanks (43 ATP) aproape că ajunsese să renunțe la a mai juca. La finalul anului trecut, el îmbrățișase o altă carieră: cea de analist TV. Carismatic și mereu cu vorbele la el, părea că meseria i se potrivește mănușă. În una dintre aparițiile sale, el chiar a comentat cazul de dopaj al Simonei Halep.

Acum, sportivul american a avut un parcurs sublim: 9 victorii consecutive, încununate cu titlul de la Mallorca și cu o calificare istorică în sferturile de finală de la Wimbledon.

Christopher Eubanks l-a învins pe Stefanos Tsitsipas

Parcursul tenismenului e văzut ca un adevărat miracol. El a avut o victorie neașteptată, în meciul cu grecul Stefanos Tsitsipas, în vârstă de 24 de ani (5 ATP). Scorul a fost: 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4. Astfel, Christopher a reușit să își asigure locul în sferturile de finală.

Chris nu s-a abătut de la strategia obișnuită, servicii năprasnice și urcări inspirate la fileu. A fost mai agresiv, 50 de lovituri câștigătoare, față de 37 ale grecului, iar când a mers în față a făcut ravagii, 46 de puncte, notează GSP.

Jocul cu numărul 7 al ultimului set, cel care avea să se dovedească decisiv, a fost magistral. Tenismenul a reușit un punct prin trei voleuri repetate din preajma fileului și a bifat break-ul cu un backhand cu o mână în lung de linie.

Sunt într-un vis, este ceva nebunesc. Mi se pare absolut ireal, acum, că îmi amintesc tot ce s-a întâmplat. Sunt în sferturile de finală datorită acestei atmosfere, fanii au creat ceva extraordinar. M-ați sprijinit de la scorul de 4-4, nu pot exprima în cuvinte. Este un vis devenit realitate, repet! A fost greu să închid, ați văzut acele ratări, nu? Îmi tremura mâna, chiar dacă sunt un jucător bun de serviciu. N-am avut o relație prea bună cu iarba de-a lungul anilor, dar acum este cel mai bun prieten al meu!, a declarat sportivul, la finalul meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite